Sendvič od junećih rebara sa džemom od luka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sendvič od junećih rebara sa džemom od luka

Sastojci

4 zemičke

500 g junećih rebara

2 glavice crnog luka

2 kašičice ruzmarina

2 kašičice majčine dušice

4 kašike ulja

70 g margarina

2 kašike senfa

50 g parmezana

1 crvena paprika

rukola

maslinovo ulje

2 kašičice bibera

so

 

Priprema:

Na malo ulja i margarina(30g)  propržiti luk isečen na rebarca 30 min dok ne dobije braon džem od njega (po potrebi dodati malo vode). Rebra uvaljati u so i biber, majčinu dušicu i ruzmarin i na malo ulja propržiti prvo jednu stranu (mesnatu) i samo jednom posle 4 minuta okrenuti na drugu. Dodati malo margarina (40g) u tiganj, blago ga nakriviti i prelivati 2-3 min rebra sa mašću iz tiganja. Ostaviti meso sa strane 10 min da odmori. Papriku iseći na trake, a parmezan izrendati . Za to vreme iseći zemičke i ostatak masnoće preliti preko rukole, sveže paprike i parmezana.

Odvojiti meso sa kostiju, iseckati ga i složiti u zemičke premazane senfom. Dodati rukolu, papriku i parmezan. Na kraju odozgo staviti džem od luka.

Katy The Cook

prethodna
Glass nudle sa pirinčem i povrćem
sledeća
Super divlja svinja

Dodajte svoj komentar