Gomboce i rolat sa voćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gomboce i rolat sa voćem

Sastojci

Gomboce

Prezle za gomboce
300 g prezli
200 g šećera
200 ml ulja

Pomešati prezle, šećer i ulje . U tepsiju ravnomerno rasporediti polovinu mase.

Krem za gomboce
1 l mleka
200 g šećera
200 g griza
3 jaja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimet šećera
30 smrznutih šljiva

Skuvati mleko, šećer i griz. Konstantno mešati žicom. Kada mleko prokuva dodavati jedno po jedno jaje uz konstantno mešanje. Kada se krem zgusnuo dodati jedan prašak za pecivo i jedan cimet šećer.

U tepsiju ravnomerno rasporediti polovinu mase. Poredjati zamrznute šljive, preliti sve kremom i posuti ostatkom prezli. Peći u zagrejanoj rerni 40 minuta 180˚C.

Rolat sa voćem
5 jaja
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
50 g brašna
3 kašike kakao praha
20 ml ulja
1 limun (kora)

Umutiti belanca i šećer. Pomešati kakao prah i ulje. Pred kraj mućenja dodati žumanca i mutiti još minut. U masu dodati kakao sa uljem i brašnom. Špatulom lagano umešati, izrendati koricu limuna i dodati je. Masu za patišpanj izliti u pleh sa papirom za pečenje. Peći 180˚C 10 minuta.

Krem za rolat
500 ml slatke pavlake
150 g krem sira
150 g prah šećera
1 kesica vanilin šećera
kora jednog limuna
300 g svežih jagoda
200 g svežih borovnica
sveža nana

Umutiti slatku pavlaku, prah šećer, krem sir, vanilin šećer i koricu limuna u gust krem. Jagodama iseći vrh i iseći na kockice. Gotovu koru ohladiti i skinuti krajeve koji su krivi. Na koru namazati krem u jednakom sloju i posuti seckanim jagodana i celim borovnicama. Urolati koru sa filom i ostaviti u frižider da se ohladi.

Ohlađen kolač dekorisati kremom i svežim jagodama.

Kitchen TV

prethodna
Panacota i puslice od kamilice
sledeća
Torta od oraha

Dodajte svoj komentar