Grčki hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Grčki hleb

Sastojci

Osnovno testo

1 kg brašna tip 00
600-650 ml vode
20 g maslinovog ulja
300 g startera
30 g soli

Pomešati brašno i vodu, pa ostaviti da odstoji 1 h. Nakon toga dodati starter, zamešati, ubaciti ulje i so.
Dobijeno testo pokriti kontaktnom folijom i ostaviti da odstoji 2-3 h.

Grčki hleb

100 g crnih rezanih maslina
75 g paradajza iz ulja
5 g origana
40 g maslinovog ulja
100 g feta sira

Maslina hleb

100 g zelenih rezanih maslina
100 g crnih rezanih maslina
10 g svežeg ruzmarina
20 g suvih smokava
40 g oraha

Smokve i orahe iseći na sitno.

Pogača

100 ml maslinovog ulja
20 g svežeg ružmarina

Testo podeliti na tri dela, pa prvi deo razvući na pleh kao lepinju posuti maslinovim uljem, ruzmarinom i
sa malo vode. Drugi deo razvući ručno posuti svim sastojcima za grčki hleb saviti u veknu i staviti u kalup.
Isto uraditi i sa trećim delom testa i sastojcima za maslina hleb. Dobijene hlebove ostaviti da narastaju 2-
3 h na sobnoj temperature,pa peći na 190-200 C oko pola sata.

Kitchen TV

prethodna
Rum baba
sledeća
Jesenja musaka, salata od korenastog povrća, nasuvo sa rogačem

Dodajte svoj komentar