Harulja sa krompirom i tikvicama, rajski kolač

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Harulja sa krompirom i tikvicama, rajski kolač

Sastojci

Harulja sa krompirom i tikvicama

 

400 g brašna

1 kašičica soli

2 jaja

2 krompira

2 tikvice

1 kesica praška za pecivo

½ veze mirođije

nekoliko listova peršuna

mleveni biber

50 ml ulja

 

Izrendati svež krompir. Izrendati tikvice.Pomešati brašno, prašak za pecivo, 2 jaja, so i vodu. Napraviti testo malo gušće od testa za palačinke. U pola smese ubaciti rendani krompir, promešati, dodati biber, a u drugu polovinu smese dodati tikvice i malo seckane mirođije. Nauljiti dva pleha. Izliti mase za harulju i peći na 200 stepeni 15 minuta. Gotove prohlađene harulje iseći na komade i ukrasiti listovima peršuna i mirođije.

 

Rajski kolač

Žuti biskvit

8 žumanaca

250 g putera

240 g šećera

½ kesice praška za pecivo

280 g brašna

 

Beli biskvit

8 belanaca

320 g šećera

1 kašičica gustina

2 prstohvata soli

1 kašika soka od limuna

 

Krem od malina

500 g smrznutih malina

700 ml soka od pomorandže

2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake

5 kašika šećera

 

Šlag

2 kesice šlag pene

1 l slatke pavlake

4 kašike šećera

 

Odvojiti žumanca od belanaca.

Puter kremasto umutiti. Postepeno dodavati šećer, uz konstantno mućenje mikserom. Postepeno dodavati žumanca i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Belanca umutiti uz postepeno dodavanje šećera. Iscediti kašiku limuna i dodati kašičicu gustina. Umutiti i dodati malo soli.

Na pek papir sipati žutu smesu na veliki pleh, a preko nje belu smesu. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

Za krem od malina pomešati sadržaj kesice pudinga sa šećerom i sokom od pomorandže. Sve umešati i sipati u odgovarajuću šerpu. Kuvati uz konstantno mešanje žicom dok se ne zgusne. Dodati maline i umešati. Sipati u odgovarajuću posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi.

Šlag pomešati sa šećerom i naliti slatkom pavlakom. Umutiti.

Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola. Prvu koru staviti na tanjir i preliti kremom od malina, potom naneti sloj šlaga, prekriti drugom korom i premazati šlagom, pa preliti filom od malina. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne pre služenja.

Kitchen TV

prethodna
Brinzove pirohi, laskonky
sledeća
Fanky, slatko od višanja, sutlijaš

Dodajte svoj komentar