Hleb sa lukom i začinima i flute

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hleb sa lukom i začinima i flute

Sastojci

2 dl mlake vode
1 kašika šećera
½ kesice suvog kvasca
115 g putera
1 kašika timijana
1 manja glavica crvenog luka
¾ kašičice tucane ljute paprika
3 čena belog luka
400 g integralnog brašna
2 kašičice soli
1 prstohvat bibera

maslinovo ulje

krupna so

tucana paprika za posipanje

 

U posudu za mešanje sipati pola brašna, vodu, kvasac, šećer, sitno seckani crveni i beli luk. Promešati.

U šerpici otopiti maslac i dodati tucanu papriku i timijan. Ostaviti da se malo ohladi.

U posudu sa brašnom uz stalno mešanje dodati ostatak brašna. U testo umesiti mlaki začinjeni  maslac. Posoliti.

Nastaaviti sa dodavanjem brašna sve dok se ne dobije kompaktno glatko i meko testo. Na kraju testo dobro premesiti rukama. Nauljiti posudu u kojoj je mešeno testo i ostaviti ga da naraste na sobnoj temperaturi 1h prekriveno prijanjajućom folijom .

Kada testo naraste formirati testo u željeni oblik i staviti u šerpu posutu brašnom . Ostaviti da odstoji  poklopljeno u šerpi 20 minuta, pa  iseći testo unakrst i preliti sa malo maslinovog ulja i posuti morskom solju. Poklopiti i peći u rerni na 250°C 20 minuta, a nakon toga otklopiti i nastaviti pečenje na 200°C i nastaviti pečenje još 20 minuta.

 

Flute

4 krompira
½ glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
1 kašika brašna od spelte
½ kašičice praška za pecivo
so i biber
1 kašika peršuna

 

Krompir izrendati, pa ga rukama kroz cediljku procediti od viška vode. Beli  i crni luk sitno iseckati. Jaje, brašno, prašak za pecivo, so i biber sipati u jednu činiju, dodati povrće i sve to pomešati. Na pleh staviti papir za pečenje i nauljiti ga. Po želji oblikovati flute. Peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C na 2 grejača, a nakon 20 minuta upaliti samo gornji grejač na 220°C još 20 minuta.

 

Salata sa rukolom, kruškom i bademom

150 g rukole
1 šargarepa
1 kruška
50 g pečenih badema

2,5 kašike jabukovog sirćeta

so
1 kašika meda
6 kašika maslinovog ulja

100 g feta sira

 

Oprati rukolu, ocediti i staviti na sredinu tanjira. Ljuštilicom iseći šargarepu na pljosnate trake i staviti na rukolu. Očišćenu krušku iseći na kocke, staviti preko salate i posuti krupno seckanim  tostiranim bademom. U odvojenu činiju staviti jabukovo sirće, maslinovo ulje i med. Izmešati da bismo dobili dresing. Pored salate poređati flute, izmrviti sir  i preliti dresingom.

Kitchen TV

prethodna
Čorba od graška i krompira
sledeća
Panzanella i nice cream

Dodajte svoj komentar