Jesenjin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jesenjin

Sastojci

Biskvit od bundeve
100 g belanaca
75 g šećera
150 g pirea od bundeve
75 g brašna
½ kesice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
½ kašičice kurkume

Kremasto umutiti belanca i šećer, dodati pire od bundeve, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, kurkumu, cimet šećer i ras el hanout. Ujednačeno umešati sve sastojke i razmazati tanko na plehu od rerne obloženim papirom za pečenje. Peći na 200 C 7-10 minuta, da ostane meko na dodir.

 

Biskvit od pistaća i golice
100 g belanaca
75 g šećera
50 g brašna od golice
25 g brašna
30 g mlevenih pistaća
25 g suncokret ulja
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli

Kremasto umutiti belanca i šećer. Dodati ulje, brašno od golice, brašno, mlevene pistaće, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so. Ujednačeno umešati sve sastojke i peći na 200 C 7-10 minuta, da ostane meko na dodir.

 

Krem od kestena
400 ml mleka
150 g šećera
4 žumanca
1 kesica burbon vanila šećera
2 kašike ruma
5 ml arome ruma
4 lista želatina
500 g kesten pirea
200 ml slatke pavlake

Potopiti želatin u hladnu vodu. Mleko i žumanca kuvati na umerenoj temperaturi do 80 C. Preliti preko kesten pirea i omekšalog želatina, izmešati, dodati rum i aromu ruma. Jednako umešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku. Sjediniti sa kremom od kestena.

 

Mus bela čokolada i čaj
150 ml slatke pavlake
1 kesica crnog čaja
2 prstohvata kardamoma
10 g svežeg đumbira
1 kesica cimet šećera
150 g bele čokolade
400 ml slatke pavlake
3 lista želatina

U slatku pavlaku dodati kardamon, rendani đumbir i cimet šećer. Prokuvati slatku pavlaku i staviti kesicu čaja. Kada se ohladi procediti i ponovo zagrejati. Natopiti želatin. Prokuvanu slatku pavlaku preliti preko bele čokolade i omekšalog želatina. Sve jednako umešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati sa ohlađenim musom.

 

Karamela
100 g šećera
20 g putera
10 g kakao putera
20 g karamelizovanog lešnika
10 g mrvica keksa

Karamelizovati šećer, umešati puter i kakao puter. Kada se sve sjedini dodati karamelizovan lešnik i mrvice keksa.  Razmazati između 2 papira za pečenje i istanjiti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

 

Filovanje
Na biskvit od pistaća naneti krem od kestena, zatim na biskvit od bundeve naneti mus od bele čokolade i ostaviti da se ohladi. Dekorisati karamelom.

Kitchen TV

prethodna
Mediteran torta
sledeća
Noisette cheesecake

Dodajte svoj komentar