Jogurt kaša, mak pita, tuna burger, prilog od krompira, preliv

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jogurt kaša, mak pita, tuna burger, prilog od krompira, preliv

Sastojci

DORUČAK-Jogurt kaša

1 šolja jogurta (šolja od 200ml)

1 kašika ovsenih pahuljica

1 kašika ovsenih mekinja

1 kašika  lanenog semena

1 kašičica semena suncokreta

1 kašika seckanih urmi

2 jagode

1 kivi

 

U činiji pomešati jogurt sa pahuljicama, mekinjama, urmama i lanom. Odozgo poređati komade jagoda, kivija i posuti semenom suncokreta.

 

SLATKO-Mak pita

1 pakovanje heljdinih kora

1 šolja mlevenog maka

2/3 šolje brezinog šećera

1/2 šolje sitno seckanog suvog grožđa

2 jaja

1 šolja jogurta

1 kašičica praška za pecivo

1/2 šolje ulja

 

Penasto umutiti jaja i šećer. U posudu dodati mak, jogurt, prašak za pecivo i ulje. Kratko umutiti. Na prvu  koru staviti nadev i posuti suvim groždjem. Ponoviti postupak sa još pet kora. Levu i desnu ivicu kore presaviti 2 cm ka unutra i umotati kore.Tepsiju obložiti papirom  za pečenje i staviti pitu u tepsiju. Pitu prvo ostaviti da odmori pa je ispeći  na 180 C 35 minuta

 

 

 

RUČAK-Tuna burger uz prilog od krompira, plus preliv

Tuna burger

1  konzerva tune u komadima

50 g prezli

50 g ovsenih mekinja

200 ml povrtnog fonda

3 čena belog luka

so

biber

1 mladi crni luk

svež peršun

maslinovo ulje

 

U veću posudu staviti tunu, dodati prezle i mekinje. Kašikom umešati i sipati povrtni fond. Sitno iseckati mladi crni luk, peršun i beli luk i dodati u posudu. Nastaviti sa mešanjem dok se ne dobije kompaktna masa. Staviti papir u pleh, rukama formirati burgere i ređati ih u pleh. Formirane burgere premazati sa malo ulja. Burgeri se peku u rerni na180C 20 minuta.

 

Prilog od krompira

2 krompira

1 kašika susama

 

Skuvati ceo krompir sa ljuskom. Ohladiti i oljuštiti krompir i iseći na kocke 1x1cm. Krompir sotirati na zagrejanom ulju, posuti susamom i posoliti ga.

 

Preliv

100 ml kisele pavlake

1 kašika senfa

 

Pomešati pavlaku i senf. Služiti uz burger.

 

 

RECEPT – MASKA OD OVSENIH PAHULJICA

2 kašike ovsenih pahuljica

1/4 kašičice sode bikarbone

voda po potrebi

 

 

Usitniti pahuljice u mlinu, dodati sodu bikarbonu i vode po potrebi da dobijete

kremastu masu koja može da se nanese na lice. Utrljati blagim

pokretima kako bi se skinule nečistoće i osvežila koža lica. Isprati mlakom

vodom.

Kitchen TV

prethodna
Zapečena kaša, čoko medenjaci, tofu sa crvenim sosom i taljatelama od spanaća
sledeća
Jutarnje makarone, jabuka pita, punjene tikvice, salata

Dodajte svoj komentar