Jutarnje makarone, jabuka pita, punjene tikvice, salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jutarnje makarone, jabuka pita, punjene tikvice, salata

Sastojci

DORUČAK-Jutarnje makarone

2/3 šolje kuvane testenine

1 kuvano jaje

1 belance

2 kašike kisele pavlake

1 kašičica senfa

2 čeri paradajza

so

 

Pomešati žumance sa pavlakom i senfom, pa posoliti po potrebi. Sve umešati u testeninu, pa odozgo poređati seckano belance i čeri paradajz.

 

SLATKO-Jabuka pita

1 šolja rendane jabuke (šolja od 200 ml)

8 kašika speltinog brašna

1 jaje

2 kašike svinjske masti

2 kašike biljnog mleka

1/2 kašičice praška za pecivo

4 kašike brezinog šećera

malo cimeta

50 g suvog grožđa

1 ravna kašika rogača

1 ravna kašika pšeničnog griza

 

Prvo umutiti viljuškom jaje, dodati mast pa još malo umutiti da se sjedini. Zatim dodati mleko, brašno sa praškom za pecivo i šećer, pa dobro sjediniti testo, prvo kašikom, a onda rukama. Testo podeliti na dva dela (jedan za nijansu manji). Manji  deo ostaviti u zamrzivač da se zaledi. Drugi  deo ostaviti zavijeno u plastičnu foliju dok ne dođe vreme da se finišira kolač. Nakon vremena koje je bilo doboljno da se onaj manji komad zaledi, veći komad rasporediti u pleh obložen pek papirom, dovoljno je da bude samo dno obloženo. Testo rasporediti i po stranicama. Testo izbockati viljuškom. Napraviti miks rendanih jabuka rogača, suvog voća, cimeta i griza. Pa ga rasporediti po testu, zamrznuti komad testa izrendati preko kolača i tako ispeći kolač na 180 C 20 minuta. Nakon pečenja ohladiti kolač.

 

RUČAK-Punjene tikvice uz salatu

3 tikvice

2 glavice crnog luka

200 g mlevenog mesa

1 jaje

1/3 šolje belog pirinča

2 paradajza

1/2 šolje ulja

1 kašika speltinog brašna

malo slatke mlevene paprike

biber

malo svežeg peršuna

so

 

Tikvice na pola očistiti i izdubiti ( kao čašice). Na većem delu ulja propržiti sitno iseckan luk, dodati mleveno meso, pa dodati so, biber. Kratko dinstati pa dodati pirinač i jaje.

Sve dobro izmešati i nadevom puniti tikvice, pa poređati u vatrostalnu posudu. Na malo preostalog ulja propržiti mlevenu papriku i brašno pa preliti sa mešavinom vode i sitno seckanog paradajza. Tikvice treba u umaku da ogreznu, zatim ih posuti peršunom i staviti u zagrejanu rernu, peći  na  180 C 35 minuta.

 

Salata od cvekle

2 kuvane cvekle

1/2 čaše kisele pavlake

1 kašičica senfa

1 kuvano žumance

sok od limuna

so

biber

 

Kuvanu cveklu iseći na kockice.Pavlaku pomešati sa senfom, malo limunovog soka i pasiranim žumancetom. Na kraju sve pomešati i posoliti.

 

RECEPT – MASKA SA KISELOM PAVLAKOM

1 kašika pavlake

1 kašika gustina

2 kašike izrendane jabuke

 

Pomešajte sve sastojke i stavite masku na lice na 20 minuta. Nakon toga isperite malkom vodom.

Kitchen TV

prethodna
Jogurt kaša, mak pita, tuna burger, prilog od krompira, preliv
sledeća
Kinoa činija, rolnice sa šljivama, bogata salata, tortilja

Dodajte svoj komentar