Kinoa činija, rolnice sa šljivama, bogata salata, tortilja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kinoa činija, rolnice sa šljivama, bogata salata, tortilja

Sastojci

DORUČAK-Kinoa činija

2/3 šolje kuvane kinoe

2 čeri paradajza

2 kašike kukuruza šećerca

2 kašike tune

 

Posoljenu kinou sipati u manju činiju, po odozgo poređati „grupisano“ sečen čeri paradajz, šećerac i tunu.

 

SLATKO-Rolnice sa šljivama

20 smrznutih šljiva

4 heljdine kore

3 kašike brezinog šećera

3 kašike rogača

3 kašike seckanih oraha

malo cimeta

ulje po potrebi

 

Šljive iseći na sitne kocke i podeliti na 3 jednaka dela. Jednu koru iseći na 3 jednake trake, na sredinu cele kore postaviti jednu traku i premazati koru uljem, koru zatim posuti brezinim šećerom, pa poređati šljive po sredini kore. Šljive posuti cimetom, rogačem i orasima. Levu stranu prebaciti preko nadeva, premazati uljem pa prebaciti desnu stranu. Uviti rolnicu i staviti u podmazan pleh. Ponoviti postupak. Rolnice ispeći na 180 C 40 minuta. Služiti hladno.

 

 

RUČAK-Tortilja uz bogatu salatu i komadiće tune

Bogata salata

1 pečena crvena paprika

1 šargarepa

par suvih šljiva

1 mladi crni luk

1/2 šolje kukuruza šećerca

1 kašičica senfa

2 kašičice sirćeta

2-3 kisela krastavca

1 kašičica maslinovog ulja

so po ukusu

 

Šargarepu oljuštiti i skuvati u komadu, pred kraj kuvanja dodajti šećerac. Dobro ocedite i ohladite šargarepu i šećerac, iseckajte papriku na što sitnije kocke, šargarepu, mladi luk, krastavce i suve šljive iseckati na iste dimenzije kao papriku. U veću posudu dodati šargarepu, šećerac, luk, krastavce, suve šljive i papriku lagano izmešajte špatulom. Senf, ulje i sirće umutiti viljuškom u manjoj posudi. Sve sjediniti sa prelivom pa onda posoliti.

 

Tortilja

4 kašike speltinog brašna

50 ml vode

prstohvat soli

ulje za tiganj

 

Umesiti testo od brašna, vode i soli, ostaviti kratko da odstoji pa oklagijom razvući u kružni oblik, na zagrejanom tiganju sa malo ulja ispeći tortilju sa obe strane.

 

1 konzerva tune

 

Tortilju napuniti komadićima tune i salatom pa polako saviti.

 

RECEPT – MASKA SA ŠLJIVAMA

2 veće šljive

1/2 kašičice cimeta

1 kesica čaja od kamilice

 

 

Dobro operite šljive, očistite ih koštica i ispasirajte, pa dodajte tome cimet. Stavite na očišćeno lice, koje ste nekoliko minuta ranije parili nad vrelim čajem i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite mlakom vodom i stavite kremu za lice.

Kitchen TV

prethodna
Jutarnje makarone, jabuka pita, punjene tikvice, salata
sledeća
Slani tost doručak, bombice, cvekla burger, žuta salata, burger pogačice

Dodajte svoj komentar