Zapečena kaša, čoko medenjaci, tofu sa crvenim sosom i taljatelama od spanaća

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zapečena kaša, čoko medenjaci, tofu sa crvenim sosom i taljatelama od spanaća

Sastojci

DORUČAK-Zapečena kaša

1/3 šolje ovsenih pahuljica

1 kašika šećera od trske

1/3 šolje pasiranih banana

1 kašičica cimeta

prstohvat praška za pecivo

prstohvat soli

1/3 šolje sojinog mleka

1 belance

 

1 kašika meda za dekoraciju

malo oraha za dekoraciju

 

Umutiti lagano mleko, jaja i pire od banane. Zatim dodati pahuljice, šećer, cimet, so i prašak za pecivo. Sipati u vatrostalnu posudu i peći u rerni na 180 C oko 20 minuta.

 

SLATKO-Čoko medenjaci

300 g speltinog brašna

1/3 kašičice sode bikarbone

1/4 šolje kokosovog ulja

1 kašika meda

3 kašike brezinog šećera

đumbir u prah

50 g  čokolade

 

U posudu sipati med, kokosovo ulje i šećer. Kašikom mešati dok se šećer ne istopi. Kada se šećer istopio dodati ostale sastojke i ručno umesiti testo. Gotovo testo razviti oklagijom izmedju 2 papira za pečenje, rastanjeno testo seći modlom u obliku srca i ređati na pleh sa papirom za pečenje. Medenjake ispeći u zagrejanoj rerni na 180 C 15 minuta. Istopiti čokoladu i preliti gotove medenjake.

 

Tofu sa crvenim sosom i taljatelama od spanaća

Marinirani tofu

100 g dimljenog tofu sira

2 kašike senfa

1 kašika soja sosa

1 kašika meda

maslinovo ulje

 

Tofu sir iseći na kocke 1x1cm. U posudi pomešati senf, soja sos i med. Ubaciti kockice tofu sira u marinadu. Tofu sir ostaviti u marinadi 1 sat. Tofu sir izvaditi iz marinade i staviti ga u tepsiju. Kockice tofu sira preliti sa malo maslinovog ulja i ispeći ga u rerni 180 C 25 minuta.

 

Crveni sos

1 manja tikvica

200 ml paradajz pirea

1 glavica crnog luk

2-3 čena belog luka

1 kašika italijanske mešavine začina

1 kašičica šećera od šećerne trske

so

biber

maslinovo ulje

 

Zagrejati tiganj sa masliovim uljem. Crni i beli luk iseći na sitne kockice i dodati u tiganj. Tikvicu iseći na kocke 1×1 cm, prebaciti kockice u činiju i posoliti. Nakon 10 minuta dodati kockice od tikvica u tiganj i ostaviti 10 minuta dok tikvica ne omekša. Kada su tikvice gotove u tiganj dodati paradajz pire, biber, italijansku mešavinu začina, so i šećer. Nakon 5 minuta skloniti sa ringle.

 

200 g taljatela od spanaća

 

Skuvati taljatele u vodi, servirati sos preko taljatela i dodati kockice tofu sira.

 

 

RECEPT – MASKA SA MEDOM

 

1 kašika meda

1/2 kašičice cimeta

par kapi maslinovog ulja

 

Pomešajte sve sastojke dok ne dobijete finu pastu. Nanesite na lice laganim

pokretima, može služiti i kao blagi piling. Ostavite par minuta da još deluje, pa

isperite sa toplom vodom.

 

Kitchen TV

prethodna
Slani proteinski mafini, koko kakao torta, zapečeni riblji odresci, salata
sledeća
Jogurt kaša, mak pita, tuna burger, prilog od krompira, preliv

Dodajte svoj komentar