Jovana Bjelić (Novi Sad): Cimet rolnice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jovana Bjelić (Novi Sad): Cimet rolnice

Sastojci

Testo:

1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac
nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje.
Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata.

Za nadev:

100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike
cimeta
Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3
prsta.
Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na
srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom.

Glazura:

150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.
Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati

Kitchen TV

prethodna
Pohovani patlidžani
sledeća
Kukisi sa lavandom i ruzmarinom, slatko od ruže, slatko od jagoda

Dodajte svoj komentar