Pohovani patlidžani

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pohovani patlidžani

Sastojci

2 patlidžana

40 g parmezana

2 jaja

200 g brašna

150 g prezli

ulje

so

 

Patlidžanima isći vrh i zatim ih iseći na kolutove i posoliti. U tri posude odvojiti umućena jaja, brašno, pomešane prezle i parmezan. Kolutove patlidžana uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavnu prezli i parmezana. Pohovati patlidžan na zagrejanom ulju. Ocediti ga na ubrusu nakon pohovanja.

 

Tasty

Karfiol gratiniran sa dimljenim sirom

1 glavica karfiola

250 g dimljenog sira

3 jaja

400 g milerama

so

Očistiti i iseći karfiol na krupnije komade, pa ga skuvati u ključaloj vodi da bude 70% kuvan. Umešati jaja i mileram, posoliti. Narendati dimljeni sir.

U vatrostalnu posudu staviti kuvan karfiol. Preliti ga umućenim jajima sa mileramom i preko posuti izrendan sir.

Zapeći u rerni na 200°C 10-15 minuta.

 

 

Kitchen TV

prethodna
Lovačke šnicle uz kačamak i moravska salata
sledeća
Jovana Bjelić (Novi Sad): Cimet rolnice

Dodajte svoj komentar