Lovačke šnicle uz kačamak i moravska salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lovačke šnicle uz kačamak i moravska salata

Sastojci

500 g telećih šnicli

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

3 dl crnog vina

1 kašika senfa

100 g brašna

2 kašike slatke mlevene paprike

1 paškanat

1 šargarepa

 

Kačamak

600 ml vode

200 g palente

100 g  putera

maslinovo ulje

so

 

Tasty

Moravska salata

3 paradajza

3 pečene crvene paprike

1 glavica crvenog luka

1 praziluk

2 čena belog luka

1 veza peršuna

ulje

so

 

Iseći tanke šnicle i izlupati ih čekićem da budu što tanje. Šnicle posoliti i uvaljati u brašno. Pržiti ih na tiganju sa obe strane kratko, pa ih prebaciti u pleh.  Šnicle naliti vinom i dodati šargarepu i oljušteni paškanat isečen na kolutove, krupno isečen crni luk. Sve začiniti biberom. Dodati zgnječen beli luk, senf i mlevenu papriku. Pleh ide u rernu zagrejanu na 150°C sat vremena.

Kačamak: U ključalu vodu dodati so. Ubaciti palentu i mešati dok se ne sjedini. Na kraju dodati puter i maslinovo ulje i umešati.

Moravska salata: Oljuštenu pečenu papriku iseći na krupnije trake. Peršun sitno iseckati. Paradajz iseckati na krupnije kocke. Praziluk iseći na pola, pa na trake. Beli luk sitno iseckati. Spojiti sve sastojke za salatu i dodati ulje, i so. Po želji može se dodati sirće.

 

Kitchen TV

prethodna
Knedle sa šljivama i zalogaji sa ovčijim sirom i džemom od malina
sledeća
Pohovani patlidžani

Dodajte svoj komentar