Sastojci
500 g telećih šnicli
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 dl crnog vina
1 kašika senfa
100 g brašna
2 kašike slatke mlevene paprike
1 paškanat
1 šargarepa
Kačamak
600 ml vode
200 g palente
100 g putera
maslinovo ulje
so
Tasty
Moravska salata
3 paradajza
3 pečene crvene paprike
1 glavica crvenog luka
1 praziluk
2 čena belog luka
1 veza peršuna
ulje
so
Iseći tanke šnicle i izlupati ih čekićem da budu što tanje. Šnicle posoliti i uvaljati u brašno. Pržiti ih na tiganju sa obe strane kratko, pa ih prebaciti u pleh. Šnicle naliti vinom i dodati šargarepu i oljušteni paškanat isečen na kolutove, krupno isečen crni luk. Sve začiniti biberom. Dodati zgnječen beli luk, senf i mlevenu papriku. Pleh ide u rernu zagrejanu na 150°C sat vremena.
Kačamak: U ključalu vodu dodati so. Ubaciti palentu i mešati dok se ne sjedini. Na kraju dodati puter i maslinovo ulje i umešati.
Moravska salata: Oljuštenu pečenu papriku iseći na krupnije trake. Peršun sitno iseckati. Paradajz iseckati na krupnije kocke. Praziluk iseći na pola, pa na trake. Beli luk sitno iseckati. Spojiti sve sastojke za salatu i dodati ulje, i so. Po želji može se dodati sirće.