Kapustnjica i hlebići

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapustnjica i hlebići

Sastojci

400 g dimljenog svinjskog vrata

2 kranjske kobasice

8 zrna bibera

2 lista lovora

600 g seckanog kiselog kupusa

2 glavice crnog luka

6 čena belog luka

100 g suvih šljiva

1 kašika glatkog brašna

2 kašike kiselog mleka

1 kašičica začinske mlevene paprike

25 g maslaca

peršun

 

Dimljeni vrat iseći na kocke i spustiti u šerpu sa vodom da kuva 20 minuta. U šerpu sipati ulje, ubaciti kuvan vrat i kiseli kupus sečen na kocke. Crni, beli luk i peršun samleti u secku, potom dodati u šerpu. Kobasice iseći na krupno i ubaciti u  šerpu. Dodati suve šljive, biber u zrnu, lovorov list i naliti vodom da ogrezne i ostaviti na tihoj vatri da kuva 1 sat. Pomešati otopljen maslac sa začinskom paprikom i preliti kupus. Pomešati kiselo mleko i brašno i preliti kupus. Naliti sa malo vode i ostaviti da ukuva.

 

 

Hlebići (Kaćine  čarolije)

 1 kesica suvog kvasca

prstohvat šećera

prstohvat soli

1 šolja toplog mleka

300 g brašna

2 kašike ulja

2 kašike lanenog semena

1 kašičica kima

50 g susama

100 g suncokreta

 

U mlako mleko sipati kvasac i dodati šećer, pa ostaviti da nabubri.  U brašno dodati nabubreo kvasac, ulje, susam, suncokret, lan, kim i prstohvat soli. Umesiti testo.

Gotovo odmoreno testo razvaljkati, iseći na pravougaone oblike i ređati na pleh sa pekarskim papirom. Premazati žumancetom. Posuti sa lanom, susamom, kimom ili susamom po želji. Peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Pečenkovi paprikaš, karfiolovi privar i dolky
sledeća
Pečena svinjetina sa crvenim kupusom i knedljik

Dodajte svoj komentar