Pečenkovi paprikaš, karfiolovi privar i dolky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pečenkovi paprikaš, karfiolovi privar i dolky

Sastojci

500 g svinjske džigerice

4 kašike masti

so

2 glavice crnog luka

6 čena belog luka

1 kašika mlevene paprike

voda

 

Na masti ispržiti luk isečen na rebarca, dodati beli luk sitno iseckan, isečenu džigericu na veličinu zalogaja  i začinsku papriku. Posoliti. Skloniti sa vatre i sve umešati. Kada se sve uprži, preliti vodom i dinstati.

 

Karfiolovi privar

 

500 g karfiola

3 kašike masti

2 kašike brašna

šećer

250 ml mleka

voda

so

 

Karfiol oprati, razdeliti na cvetove karfiola i skuvati ih u slanoj ključaloj vodi. U šerpu sipati otopljenu mast, brašno i mleko, umutiti i staviti na vatru uz konstantno mešanje, do željene gustine. Ugasiti vatru i dodati skuvan karfiol, promešati. Dodati šećer i još kratko ukuvati.

 

Dolky

 

½ l mleka

50 g prah šećera

20 g suvog kvasca

2 jaja

so

kora 1 limuna

400 g brašna

250 g pekmeza od šljiva

1 kašika masti

1 kesica rum šećera

1 kesica dekor šarene mrvice

aroma ruma

 

U odgovarajuću posudu sipati suvi kvasac, preliti ga vrućim mlekom. Dodati malo prah šečera i umešati. Ostaviti da nabubri. Dodati jaja, mast, preostali prah šećer, rendanu koricu limuna, malo brašna i mutiti mikserom uz dodavanje preostalog brašna. Testo treba da bude gustine kao masa za galete. Ostaviti da ukisne. U odgovarajućem tiganju, na malo masti, sipati masu za dolgy. Peći sa obe strane po nekoliko minuta. U pekmez od šljiva ubaciti aromu ruma i umešati. Premazati dolky sa pekmezom, poklopšiti sledećom i opet premazati. Ponoviti postupak. Posuti prah šećerom, rum šećerom i šarenim dekor mrvicama.

Kitchen TV

prethodna
Srce u pavlaci, tikvice u mleku i puding od belanaca
sledeća
Kapustnjica i hlebići

Dodajte svoj komentar