Sastojci
500 g svinjskog srca
3 kašike masti
1 glavica crnog luka
3 kašike brašna
šećer
2 dl kisele pavlake
voda
so
3 lovorova lista
7-8 zrna bibera
3 kašike sirćeta
Srce oprati i prokuvati u slanoj vodi sa lovorovim listom i biberom. Dodati sirće. Kada se skuva, izvaditi ga i iseći na komade. Vodu sačuvati. Crni luk sitno iseckati.
Na masti propržiti luk, dodati srce da se prodinsta. Zaliti mešavinom pavlake i brašna. Prokuvati u tom sosu. Dodati so i malo šećera. Ukoliko je previše gust, dodati malo vode u kojoj se srce kuvalo.
Tekvicovi privar so smotanou alebo mliekom – Tikvice u mleku
600 g tikvica
4 kašike masti
3 kašike brašna
1 glavica crnog luka
250 ml mleka
so
voda
sirće
½ veze mirođije
10 g šećera
Tikvice iseći na duge štapiće, staviti ih u posudu i poprskati sirćetom. U šerpu sipati otopljenu mast i brašno, pomešati bez paljenje vatre. Dodati sitno seckani luk i upaliti vatru i kratko sve propržiti. Naliti sa malo vode i dodati tikvice. Potom naliti vodom da ogreznu. Poklopiti i kuvati 15 minuta. Naliti mlekom, dodati seckanu mirođiju, posoliti i dodati šećer.
Bielkovy pudding – Puding od belanaca
6 belanaca
100 g prah šećera
100 g griza
40 g margarina
70 g oraha
1 kesica burbon vanila šećera
125 ml mleka
1 kesica šlag pene
1 kesica dekor kakao mrvica
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u sneg. Uz dalje mućenje mikserom dodati otopljen margarin, prah šećer, griz, krupno mlevene orahe i burbon vanilu. Staviti silikonsku modlu za mafine u dublji pleh.Ovako pirpremljenu masu izliti u silikonske modle za mafine. Uliti vodu u pleh i peći puding na 110 stepeni 30 minuta.
Šlag pomešati sa mlekom i umutiti. Dekorisati gotov puding od belanaca i posuti dekor mrvicama, ukrasiti polovinom oraha.