Srce u pavlaci, tikvice u mleku i puding od belanaca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Srce u pavlaci, tikvice u mleku i puding od belanaca

Sastojci

500 g svinjskog srca

3 kašike masti

1 glavica crnog luka

3 kašike brašna

šećer

2 dl kisele pavlake

voda

so

3 lovorova lista

7-8 zrna bibera

3 kašike sirćeta

 

Srce oprati i prokuvati u slanoj vodi sa lovorovim listom i biberom. Dodati sirće. Kada se skuva, izvaditi ga i iseći na komade. Vodu sačuvati. Crni luk sitno iseckati.

Na masti propržiti luk, dodati srce da se prodinsta. Zaliti mešavinom pavlake i brašna. Prokuvati u tom sosu. Dodati so i malo šećera. Ukoliko je previše gust, dodati malo vode u kojoj se srce kuvalo.

 

Tekvicovi privar so smotanou alebo mliekom – Tikvice u mleku

 600 g tikvica

4 kašike masti

3 kašike brašna

1 glavica crnog luka

250 ml mleka

so

voda

sirće

½ veze mirođije

10 g šećera

Tikvice iseći na duge štapiće, staviti ih u posudu i poprskati sirćetom. U šerpu sipati otopljenu mast i brašno, pomešati bez paljenje vatre. Dodati sitno seckani luk i upaliti vatru i kratko sve propržiti. Naliti sa malo vode i dodati tikvice. Potom naliti vodom da ogreznu. Poklopiti i kuvati 15 minuta. Naliti mlekom, dodati seckanu mirođiju, posoliti i dodati šećer.

 

Bielkovy pudding – Puding od belanaca

 6 belanaca

100 g prah šećera

100 g griza

40 g margarina

70 g oraha

1 kesica burbon vanila šećera

125 ml mleka

1 kesica šlag pene

1 kesica dekor kakao mrvica

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u sneg. Uz dalje mućenje mikserom dodati otopljen margarin, prah šećer, griz, krupno mlevene orahe i burbon vanilu. Staviti silikonsku modlu za mafine u dublji pleh.Ovako pirpremljenu masu izliti u silikonske modle za mafine. Uliti vodu u pleh i peći puding na 110 stepeni 30 minuta.

Šlag pomešati sa mlekom i umutiti. Dekorisati gotov puding od belanaca i posuti dekor mrvicama, ukrasiti polovinom oraha.

Kitchen TV

prethodna
Mozgova polievka i knedle sa džigericom
sledeća
Pečenkovi paprikaš, karfiolovi privar i dolky

Dodajte svoj komentar