Kaša sa heljdom, mekani mafini, zrno lazanja, salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kaša sa heljdom, mekani mafini, zrno lazanja, salata

Sastojci

DORUČAK-Kaša sa heljdom

1/2 šolje heljde koja je prenoćila u vodi

1 banana

1 kašika rogača

1 kašika kokosovog proteina

malo aroma vanile

2/3 šolje sojinog mleka

 

Sve sastojke spojiti i promešati.

 

SLATKO-Mekani mafini

3 pasirane banane

2 jaja

3 kašike kokosovog šećera

2/3 šolje svinjske masti (šolja od 200ml)

250 g speltinog brašna

1 kašičica sode bikarbone

aroma vanile
prstohvat soli

2/3 šolje seckane crne čokolade

1/2 šolje seckanih pečenih lešnika

 

Mikserom umutiti belanca sa malo soli u čvrst šam, pa dodati pasirane banane i nastaviti mućenje, nakon par minuta dodati žumanca, mutiti par minuta. U drugoj posudi viljuškom umuti mast pa spojiti sa jajima. Dodati ostale sastojke i nežno spojiti silikonskom spatulom. Masu za mafine sipati u kalup za mafine i ispeći u zagrejanoj rerni na 180 C 25 minuta. Još vruće mafine izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.

 

RUČAK-Zrno lazanja

1 pakovanje kora za lazanju

1/2 šolje oljuštenog zrna heljde

1/2 šolje kuvane kinoe

2 glavice crnog luka

200 g šampinjona

500 ml paradajz soka

1/2 šolje ovsenih pahuljica

1/2 šolje seckanih oraha

1 kocka dimljenog tofua

maslinovo ulje

so

biber

malo svežeg bosiljka

 

Kinou potopiti u vodu na par sati. Sitno iseckati crni luk, pečurke iseckati na listiće. Na maslinovom ulju kratko propržiti crni luk pa dodati pečurke, dinstati 20 minuta. Zatim dodati oceđeno zrno heljde i kuvanu kinou. Naliti paradajz sokom, posoliti, pobiberiti i dodati svež bosiljak. Promešati, pa dodati orahe i kuvati 10 minuta. Dimljeni tofu izrendati na krupno rende. U 200 ml vode skuvati ovsene pahuljice sa malo soli i maslinovog ulja. Kore za lazanju potapati u ključalu vodu, pa staviti u vatrostalnu posudu, na svaku koru staviti 3 kašike nadeva, jednako rasporediti, pa posuti rendanim tofu sirom. Ponoviti postupak dok ima sosa, pa završiti korom. Lazanju premazati kuvanim ovsenim pahuljicama. Lazanju ispeći na 200 C 45 minuta. Servirati toplo uz salatu.

 

 

Salata sa suncokretom

1 zelena salata

30 g oljuštenog suncokreta

so

malo limunovog soka

maslinovo ulje

 

Salatu iscepkati i začiniti. Salatu servirati u činiju, pa je posuti suncokretom.

 

RECEPT  – MASKA OD HELJDE I KURKUME

1/2 šolje zrna heljde prethodno potopljenog u vodi

1 kašičica kurkume

1 kašičica meda

 

Sve sastojke sjediniti u blenderu i naneti na lice. Ostaviti da osdstoji 10-ak

minuta pa isprati toplom vodom. Maska ima protivupalno dejstvo i čisti kožu,

jer ima svojstva pilinga.

 

Kitchen TV

prethodna
Slatki proteinski mafini, graham keks, proteinska musaka i salata
sledeća
Proso puding, čoko banana mafini, musaka sa džigericom, projice, salata

Dodajte svoj komentar