Slatki proteinski mafini, graham keks, proteinska musaka i salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slatki proteinski mafini, graham keks, proteinska musaka i salata

Sastojci

DORUČAK-Slatki proteinski mafini

 

Prva kombinacija

3 jaja

1 pasirana banana

3 kašike ovsenih mekinja

2 kašike seckane čokolade

 

Druga kombinacija

3 jaja

3 kašike smrznutog crvenog voća

3 kašike kokosovog brašna

2 kašike meda

 

Žicom umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke i lagano umešati. Masu za mafine sipati u modle za mafine i ispeći u zagrejanoj rerni na 180 C 10 minuta.

 

SLATKO-Grahamkeks

1 jaje
5 kašika kokosovog ulja
6 kašika graham pšeničnog brašna

3 kašike kokosovog šećera
1/3 kašičice sode bikarbone

malo arome vanile

50 g crne čokolade za prelivanje

 

Celo jaje umutiti viljuškom, pa dodati kokosovo ulje i lagano spojiti. Postepeno dodati ostale sastojke pa nastaviti mešenja ručno. Testo staviti između dva papira za pečenje i oklagijom rastanjiti približno 1mm, skloniti gornji papir i nožem zaseći kvadrate, viljuškom izbockati testo i ispeći u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 C. Otopiti čokoladu. Ohlađene kolače servirati na tanjir i preliti čokoladom.

RUČAK-Proteinska musaka

2 patlidžana

3 jaja za pohovanje

1/2 šolje speltinog brašna

1 šolja mekinja

1/3 šolje susama

1/2 šolje maslinovog ulja

300 g mlevenog belog mesa

2 glavice crnog luka

2 paradajza

1 crvena paprika

1/3 šolje paradajz soka
2 jaja za preliv

2/3 šolje kiselog mleka ili pavlake
biber

so

malo svežeg bosiljka

 

Patlidžan iseći po dužini na slajseve, pa ga potopiti u posoljenu vodu da pusti gorčinu. Zatim ga prosušiti na ubrusu. Mekinje pomešati sa susamom, jaja umutiti i dodati biber i so. Potom patlidžan uvaljati u brašno,potopiti u umućena jaja i na kraju u mekinje. Patlidžan ređati na pleh obložen pek papirom i preliti sa malo ulja. Peći 15 minuta na 250 C, pa okrenuti na drugu stranu još 10 minuta. Odvojiti od pek papira i ostaviti na stranu.

 

Crni luk iseckati sitno, pa ga propržiti na zagrejanom ulju uz dodatak soli. Nakon 10 minuta dodati mleveno belo meso Dok se meso dinsta iseckati papriku i paradajz na sitne kocke i nakon 15 minuta dodati u tiganj sa mesom. Nakon 15 minuta naliti paradajz sokom, posoliti, pobiberiti i dodati malo svežeg bosiljka. Kuvati još 10 minuta. Pripremiti vatrostalnu posudu i ređati pohovan patlidžan, sos, patlidžan, sos pa završiti sa patlidžanom. Na kraju umutiti pavlaku i jaja sa malo soli i preliti musaku. Peći na 200 C 30 minuta.

 

Zelena salata

1/2 glavice zelene salate

1/2 šolje kiselog mleka

so

malo ulja

malo šećera od šećerne trske

 

Salatu iseći na rezanca i ocediti dobro. Ulje šećer i so pomešati sa kiselim mlekom, malo promutiti i preliti salatu koju ste stavili u posudu.

 

MASKA OD BELANCA

1 belance

 

Belance, odvojite od žumanceta, i umutite tako da dobijete penu. Potom

nanesete ovu masku za lice na očišćenu kožu i ostavite da stoji nekih 15

minuta. Uklonite masku s lica krpom natopljenom toplom vodom.

Kitchen TV

prethodna
Kuvani ječam, desert u čaši, uvijeno meso, prilog od ječma, salata
sledeća
Kaša sa heljdom, mekani mafini, zrno lazanja, salata

Dodajte svoj komentar