Kinoa sa tikvicama, slatki krem od heljde, sos od kikirikija i pomorandže

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kinoa sa tikvicama, slatki krem od heljde, sos od kikirikija i pomorandže

Sastojci

Kinoa sa tikvicama
1 patlidžan
2 tikvice
1 veza mladog luka
2 crvene paprike
1 šolja kinoe
1/2 veze peršuna
2 čena belog luka
maslinovo ulje
malo svežeg bosiljka
himalajska so
biber

Kinou potopiti prethodnu noć. Patlidžan oljuštiti potom ga iseći na kocke 1×1 cm i posoliti ga. Nakon 10 minuta ocediti patlidžan od viška vode i kratko ga propržiti u tiganju. Jednu tikvicu zajedno sa korom iseći na kocke istih dimenzija kao i patlidžan, a drugu tikvicu iseći na žilijen. Paprici odstraniti semeni deo, pa jednu iseći na kocke a drugu na žilijen. Sitno iseckati mladi luk, beli luk, bosiljak i peršun. U posudu staviti svo sveže povrće, dodati oceđenu kinou i maslinovo ulje, blago posoliti, pa sve promešati. Salatu servirati u duboki  tanjir, pa po salati staviti malo patlidžana.

Slatki krem od heljde


1 šolja heljde u zrnu
200 ml bademovog mleka
10 kašika agava sirupa
50 g organskog rogača

Heljdu potopiti u vodu prethodnu noć. Ocediti je, pa je staviti u blender, dodati sve ostale sastojke i uključiti blender. Kada krem postane fin i kremast, prebaciti ga u teglicu. Čuvati u frižideru.

Sos od kikirikija i pomorandže


200 g blanširanog kikirikija
50 ml soka od pomorandže
20 ml soka od limuna
keltska so
sveža nana

Sve sastojke staviti u blender i napraviti fini krem.

Kitchen TV

prethodna
Pita od pečuraka sa heljdinim korama, mafini od spelte
sledeća
Fermentisani hleb, salata sa nanom, salata sa hlebom

Dodajte svoj komentar