Pita od pečuraka sa heljdinim korama, mafini od spelte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pita od pečuraka sa heljdinim korama, mafini od spelte

Sastojci

Pita od pečuraka sa heljdinim korama
1 pakovanje heljdinih kora
200 g heljde
200 g pečuraka
30 g mlevenog kikirikija
malo začinske paprike
so

Heljdu potopiti prethodnu noć. Pečurke iseći na listiće, đumbir izrendati sitno. U posudu sa oceđenom heljdom dodati pečurke, đumbir, mleveni kikiriki i začinsku papriku. Sve jednako promešati.  Dve heljdine kore premazati uljem, pa kašikom rasporediti fil, posoliti, pa uviti rolnicu i staviti je u tepsiju. Ponoviti postupak dok ima fila. Pitu ispeći u zagrejanoj rerni na 180 C 25 minuta. Pitu iseći na kriške i dekorisati sa malo klica graška.

Mafini od spelte


200 g speltinog brašna
1 štapić vanile
1/2 kesice sode bikarbone
1/2 kesice praška za pecivo
50 g seckanih lešnika
50 g suvog grožđa
50 g brusnica
100 ml bademovog mleka
50 ml agava sirupa

Pomešati sve suve sastojke, pomešati sve vlažne delove. Sipati vlažne sastojke u suve i mikserom umuti. Sipati u modle za mafine obložene papirnatim korpicama. U svaku korpicu staviti malo brusnica. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 30 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Sirova štrudla sa makom, punjena jabuka sa brusnicama i blitvom, bundeva rogač kuglice
sledeća
Kinoa sa tikvicama, slatki krem od heljde, sos od kikirikija i pomorandže

Dodajte svoj komentar