Sastojci
Kora
130 g brašna
15 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
90 g putera
90 g šećera
2 jaja
100 ml mleka
2 kašičice instant kafe
Krem
1 kesica pudinga sa ukusom vanile
350 ml mleka
180 g putera
180 g šećera
2 espresso kafe
Dekoracija
2 kesice šlag pene
150 ml mleka
1 kesica instant kapućina
nekoliko zrna kafe
Kora:
Pomešati brašno, kakao prah, prašak za pecivo, so, šećer i instant kafu. Postepeno dodavati otopljen puter, jaja i mleko, uz konstantno mešanje žicom. Peći u okruglom plehu obloženim aluminijumskom folijom, 25 minuta na 170 C.
Krem:
Skuvati mleko i šećer, puding sa ukusom vanile pomešati sa kafom i malo hladnog mleka , dodati u mleko koje se kuva i nastaviti sa kuvanjem. Ohladiti. Penasto umutiti puter i pomešati sa hladnim pudingom.
Krem:
Napraviti kapućino sa hladnim mlekom, dodati šlag penu i umutiti kremasto.
Filovanje:
Gotovu ohlađenu koru filovati kremom. Na vrh naneti šlag u obliku ružica i dekorisati zrncima kafe.