Kremasti kolač sa tri vrste kafe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kremasti kolač sa tri vrste kafe

Sastojci

Kora
130 g brašna
15 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
90 g putera
90 g šećera
2 jaja
100 ml mleka
2 kašičice instant kafe

 

Krem
1 kesica pudinga sa ukusom vanile

350 ml mleka
180 g putera
180 g šećera
2 espresso kafe

 

Dekoracija
2 kesice šlag pene
150 ml mleka
1 kesica instant kapućina

nekoliko zrna kafe

 

Kora:
Pomešati brašno, kakao prah, prašak za pecivo, so, šećer i instant kafu. Postepeno dodavati otopljen puter, jaja i mleko, uz konstantno mešanje žicom. Peći u okruglom plehu obloženim aluminijumskom folijom, 25 minuta na 170 C.

 

Krem:
Skuvati mleko i šećer, puding sa ukusom vanile pomešati sa kafom i malo hladnog mleka , dodati u mleko koje se kuva i nastaviti sa kuvanjem. Ohladiti. Penasto umutiti puter i pomešati sa hladnim pudingom.

 

Krem:
Napraviti kapućino sa hladnim mlekom, dodati šlag penu i umutiti kremasto.

 

Filovanje:
Gotovu ohlađenu koru filovati kremom. Na vrh naneti šlag u obliku ružica i dekorisati zrncima kafe.

 

Kitchen TV

prethodna
Kapkejkovi sa povrćem i slatka pizza
sledeća
Reforma kapkejkovi

Dodajte svoj komentar