Sastojci
Osnova
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaa
1 kašičica praška za pecivo
Šećerni sirup
3 dl vode
150 g šećera
Krem
600 ml mleka
80 g gustina
100 g šećera
200 g putera
aroma mente
Dekoracija
ukrasi od čokolade
Umutiti jaja sa šećerom i dodati smesi brašno, pomešano sa praškom za pecivo i kakao. Sipati u kalupe do 3/4 zapremine i peći 25 minuta, dok ne bude suva čačkalica. Za to vreme pomešati vodu i šećer i ukuvati 10-ak minuta. Pečeno testo zaliti šećernim sirupom.
Rastopiti gustin u malo hladnog mleka, pa ga uz neprestano mešanje dodati ostatku mleka sa šećerom,koje je zagrejano u međuvremenu. Kuvati da se zgusne. U ohlađen fil dodati aromu mente, po ukusu. Penasto umutiti puter, pa sjediniti sa filom.
Fil naneti pomoću dresir kese, a kao dodatnu dekoraciju upotrebiti ukrase od čokolade (čololadu rastopiti na pari i staviti u silikonske modle, pa u frižider da se stvrdne).