Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Sastojci

12 komada
Podloga

200 g brašna

100 g šećera

50 g putera

1 jaje

1 kesica praška za pecivo
Karamel

200 g šećera

malo vode

 

Voćni sloj

1 kruška

2 jabuke

slatka pavlaka
1 kesica cimet šećera

200 g šećera

50 g oraha

 

Pomešati  brašno sa praškom za pecivo. Dodati ih iz dva puta u šećer, hladan puter i jaje koji su već sjedinjeni. Mesiti da se sve lepo ne ujednači. Ostaviti kratko u frižider da se odmori. Kada se testo odmori, rastanjiti ga na malo brašna i seći okrugle oblike, prečnika modle u kojoj će se peći.
Karamelisati šećer sa malo vode. Jabuke i kruške iseći na kockice. Sipati u svaki kalup karamel (utrošiti polovinu karamela), pa kockice kruške i jabuke, posuti sve cimet šećerom i onda preko rasporediti testo. Peći na 170 stepeni, 30-35 minuta.
U ostatak karamela sipati seckane orahe i izliti u pleh da se stegne. Sačekati da se kapkejkovi malo ohlade, pa ih izvaditi i servirati ukrašene slatkom pavlakom i karamelom sa orasima.

Kitchen TV

prethodna
Ledene kocke
sledeća
Kremasti kapkejkovi sa jagodama

Dodajte svoj komentar