Lokša sa pačetinom i kupusom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lokša sa pačetinom i kupusom

Sastojci

Lokša

 

1 kg krompira

½ kg mekog brašna

1 kašičica soli

100 g putera

 

Skuvati krompir u ljusci. Potom oljuštiti i izrendati. Deo rendanog krompira umesiti na radnoj površini sa brašnom. Postepeno dodavati rendani krompir i brašno uz konstantno mešenje u kompaktno testo. Seći komade testa, razvaljati u oblik palačinke i peći u zagrejanom tiganju, jednu po jednu, sa obe strane po par minuta. Pečene lokše premazati puterom.

 

Dinstani kupus

 500 g kiselog kupusa

½ glavice crnog luka

500 ml bujona

masnoća od patke

so

šećer

 

Na masnoći od pačetine propržiti crni luk seckan na rebarca, potom dodati iseckan kiseli kupus, malo šećera, soli i bujon od povrća. Poklopiti i ostaviti da se udinsta.

 

 

 Punjena patka

1 cela patka (2,5 kg)

3 jabuke

1 glavica  crvenog luka

2 šargarepe

2 paškanata

100 g celera

100 g pančete

Prethodno veče patku oprati ,osušiti i usoliti, pa ostaviti u frižideru preko noći. Posoliti spolja i iznutra.krupnom solju. Oljuštiti celer, jabuke, crveni luk, šargarepe i paškanat. Iseckati jabuke i celer na kockice, luk iseći na kolutove, šargarepu i paškanat iseći na krupno.Najpre iznutra patku obložiti pančetom sečenom na tanke trake, zatim popuniti jabukom  i celerom. Napunjenu patku prebaciti u odgovarajući pleh sa lukom i korenastim povrćem. Preostale jabuke i celer staviti na pleh sa ostalim povrćem. Sve prekriti alu folijom i peći na 180 stepeni 1 h i 30 minuta. Posle pečenja ocediti masnoću od patke i sačuvati.

Pačetinu služiti na lokši, sa pečenim povrćem uz dinstan kupus.

Kitchen TV

prethodna
Stupavske kapustnjiki – slatkiš sa kupusom i pogačice sa čvarcima
sledeća
Mozgova polievka i knedle sa džigericom

Dodajte svoj komentar