• Home
  • Hleb i lale
  • Losos u korici od parmezana, pire od celera, kolač sa kruškama
Losos u korici od parmezana, pire od celera, kolač sa  kruškama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Losos u korici od parmezana, pire od celera, kolač sa kruškama

Sastojci

200 g lososa (2 filea)

2 kašike maslinovog ulja

so

30 g prezli

30 g rendanog parmezana

½ veze peršunovog lista

1 čen belog luka

 

U secko staviti rendani parmezan, presečen beli luk, prezle, ulje i peršunov list. Sve dobro samleti u prah. Filete  lososa utapkati kuhinjskim ubrusom. Rasporediti prah na dasku i uvaljati filete lososa sa svih strana. U pleh ili tepsiju odgovarajuće veličine staviti komad pekarskog papira, filete lososa u korici od parmezana, kožom na dole i još blago utabati prstima prah kako bi se spojio sa ribom. Posoliti i peći na 200° C 15-ak minuta.

Losos u korici od parmezana servirati na pireu od celera i ukrasiti seckanim peršunovim listom.

 

 

Pire od celera i paškanata

1 veći krompir

1 koren celera

1 paškanat

1 kašika putera

2 kašike pavlake za kuvanje

so

biber

 

Koren celera oprati, oljuštiti i iseći na krupne kocke. Paštrnak oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Krompir oprati, oljuštiti i iseći na  krupne kocke. U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu, staviti da proključa , dobro posoliti i ubaciti isečeno povrće. Poklopiti i ostaviti da se povrće skuva. Kada se povrće skuva ocediti ga od vode i prebaciti u posudu za blendiranje. Dodati puter, so, neutralnu pavlaku i štapnim blenderom samleti u svilenkast pire.

 

Kolač sa kruškama i cimetom

115 g putera

225 g šećera

2 jaja

200 ml mleka

1 kesica vanilin šećera

450 g speltinog brašna

½ kašičice soli

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica cimeta

3 kruške

110 g seckanih oraha

 

 

 

Za preliv :

5 kašika šećera u prahu

2-3 kašike vode

Kruške oljuštiti, pa ih iseći na kockice. U posudu sa speltinim brašnom dodati prašak za pecivo, cimet i promešati. Dodati so, mleko i omekšao puter (ostaviti vrlo malo putera za mazanje kalupa) i sve dobro umešati. Dodati jedno po jedno jaje, šećer, vanilin šećer i sve dobro mikserom umešati. Dodati seckane kruške i sitno seckane  ili samlevene orahe, pa sve umešati uz pomoć silikonske spatule. Kalup za pečenje kolača namazati puterom i obrašnjaviti. Masu za kolač preručiti u pripremljen kalup i peći u zagrejanoj pećnici na 180° C 45-50 minuta.

Kada se kolač ispeče ostaviti ga da se prohladi u kalupu. Pomešati šećer u prahu sa jako malo vode za preliv. Preliv treba da bude prilično gust.  Gornju stranu prohladjenog kolača ravnomerno premazati prelivom i posuti preostalim seckanim orasima.

Kitchen TV

prethodna
Čili bez mesa, čips od krompira i cvekle, čia limunada
sledeća
Takos sa tofu kajganom i gvakamole

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar