Palet d’or

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Palet d’or

Sastojci

Devil’s food cake
150 g brašna tip 1100
45 g kakao praha
90 g jaja
120 g šećera
125 g majoneza
160 ml vode sobne temperature
½ kašičice sode bikarbone
1 kesica praška za pecivo
½ kašičice soli
½ kesice burbon vanila šećera
kora 1 pomorandže

Umutiti penasto jaja sa šećerom, umešati majonez, zatim naizmenično dodavati suve sastojke i vodu, peći u 2 okrugla kalupa za torte na 180 C dok čačkalica iz sredine biskvita ne izađe suva.

 

Nadev za donji biskvit
50 g dulce de leche
20 ml slatke pavlake
75 g seckanih pečenih lešnika

Dulce de leche pomešati sa malo slatke pavlake i lešnicima, premazati preko donjeg biskvita. Filovati  ½ količine čokoladnog musa, poklopiti drugim biskvitom i naneti ostatak musa.

Čokoladni mousse sa viskijem
330 ml slatke pavlake
250 g čokolade 60%
50 g jaja
100 g žumanaca
50 g muscovado šećera
1 list želatina
30 ml viskija

Slatku pavlaku umutiti u mekan šlag i ostaviti u frižder. Čokoladu otopiti i prohladiti na 48 C.
Jaja i žumanca mutiti sa muscovado šećerom na pari dok ne postanu kremasta,  zatim prebaciti u posudu od miksera i mutiti dok se masa ne udvostruči i ohladi na sobnu temperaturu. Umešati 1/3 pavlake u čokoladu, umešati jaja, viski, zatim ostatak slatke pavlake. Kada želatin omekša otopiti ga i dodati u mus. Odmah filovati kolač i staviti ga u frižider.

 

Čokoladna ganache glazura
150 ml slatke pavlake
150 g mlečne čokolade
50 g putera
20 g glukoze

Ugrejati slatku pavlaku, preliti preko čokolade i putera. Promešati da se sve sjedini i preliti preko torte.

Dekoracija
50 g mrvica od keksa
30 g čokoladnih pahuljica
zlatni sedefasti prah
2 gotove kore za rozen tortu
1 kesica cimet šećera
50 g prah šećera
50 ml vode

Kore za rozen tortu staviti u pleh, poprskati ih vodom i posuti ih izmešanim cimet i prah šećerom. Peći na 180 C dok se šećer ne karamelizuje. Lomiti u nepravilne oblike i ukrasiti tortu. Obojiti mrvice i pahuljice u zlatno i posuti preko glazure.

 

Kitchen TV

prethodna
Slatki risotto
sledeća
Mediteran torta

Dodajte svoj komentar