Slatki risotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slatki risotto

Sastojci

Risotto broj 1
50 ml maslinovog ulja
100 g pistaća
20 ml aćeta od manga
1 mahuna vanile
150 g carnaroli pirinča
800 ml mleka
250 ml slatke pavlake
100 g svežih jagoda
100 g šećera u prahu
100 g putera
zeleni biber
roze biber
1 breskva iz kompota
suvi origano

Na maslinovom ulju glazirati pirinač. Nakon 5 minuta naliti ga toplim mlekom i slatkom pavlakom. Dodati mahunu vanile i nalivati po potrebi. Na malo putera i šećera u prahu sotirati breskvu i jagode. Začiniti biberom i preliti aćetom od manga. U gotov rižoto dodati šećer u prahu i puter.

Risotto broj 2
100 g putera
150 g carnaroli pirinča
kora i sok jednog limuna
500 ml kokosovog mleka
500 ml običnog mleka
80 g šećera

1 mahune vanile
1 kesica burbon vanila šećera
50 g bele čokolade
sečuan biber
sveža nana
50 g blanširanih badema
50 g mrvica slatkog hleba
20 g sveže borovnice
20 g svežih malina
20 g svežih kupina
100 g manga
10 g listića kokosa

Staviti mleko i kokosovo mleko da se greju. Na puteru kratko sotirati pirinač i naliti mlekom. Dodati burbon vanila šećer i mahunu vanile. Nalivati po potrebi, kako pirinač upija tečnost. Na samom kraju dodati sok i koricu limuna, belu čokoladu, šećer po potrebi i malo putera. Sve pomešati.  Na puteru sotirati mango sečen na listiće sa sečuan biberom, na kraju umešati listiće nane. Na puteru popržiti slatki hleb sa kokos i badem listićima, dodati soli. Po gotovom rižotu posuti mango, mrvice hleba i sotirano šumsko voće (borovnice, kupine i maline).

Kitchen TV

prethodna
Foxy brown
sledeća
Palet d’or

Dodajte svoj komentar