Sastojci
Pho Chay
2 jabuke
2 šargarepe
3 paškanata
1 keleraba
1 klip kukuruza
1 l vode
malo himalajske soli
malo agavinog sirupa
Šargarepu i paškanat iseći na krupne komade. Kukuruz iseći na pola i dodati u šerpu sa ostalim povrćem i naliti vodu. Jabuku iseći na četvrtine, odstraniti semeni deo dodati u šerpu. Jednu šargarepu, kelerabu, miks pečuraka iseći na manje komade. Nakon 30 minuta ocediti supu. U šerpu sa supom dodati šargarepu, kelerabu i pečurke.
Povrće koje se peče
1 glavica crnog luka
1 parče đumbira
par zvezdica anisa
1 štapić cimeta
malo karanfilića
3-4 čena belog luka
U tiganju tostirati crni luk, đumbir i beli luk. Dodati začine. Nakon 5 minuta dodati sve u šerpu sa supom.
Dodatak
100 g ravnih pirinčanih nudli
1 komad tofu sira
100 g suvog tofu sira
1 veća šargarepa
200 g miksa pečuraka
sojine klice
2 veze pov čoja
1 glavica crvenog luka
1 čili papričica
svež korijander
malo soja sosa
so
biber
malo kineskog začina
malo hoisin sosa
Nudle skuvati u vreloj vodi 2 do 3 minuta. Tofu sir iseći na kriške, posoliti i pobiberiti i ispržiti na malo ulja u tiganju. Suvi tofu sir potopiti u vruću vodu 30 minuta. Ocediti, posoliti i pobiberiti i jednu polovinu začiniti kineskim začinom, a drugu hoisin sosom i kratko propržiti u tiganju sa malo ulja. U činiju sa nudlama dodati sojine klice, pov čoj, tofu sir. Crveni luk i mladi luk iseći na tanke listiće i dodati u činiju. Sitno iseckati čili i dodati u činiju. Malo posoliti. Naliti sve sa supom i povrćem. Preliti sa malo soja sosa i topinga.
Za serviranje
soja klice
svež korijander
svež bosiljak
1 čili papričica
malo susamovog ulja
malo bibera
malo tamari sosa
Toping
1 čen belog luka
30 ml ulja
Sitno iseckati beli luk i ispržiti ga kratko na vrelom ulju. Sipati u manju činiju.
Vegan sos
3 kašike blagog soja sosa
3 kašike soka od limete
1 čen belog luka
1 crvena čili paprika
malo agava sirupa
malo drobljenih kikirikija
Sitno iseckati beli luk i čili. Dodati u soja sos. Sipati sok od limuna, drobljeni kikiriki i sve promešati. Služiti uz rolnice.
Letnje rolnice
10 pirinčanih palačinki
100 g pirinčanih nudli
1 pakovanje tofu sira
1 sveža šargarepa
1 krastavac
1 crvena paprika
šaka crvenog kupusa
malo zelene salate
malo klica od soje
svež korijander
nana
pov čoj
Crveni kupus i pov čoj iseći tanko, tofu sir iseći na štapiće.Krastavac, papriku i šargarepu iseći na tanak žilijen. Nudle skuvati i ohladiti. Svaku palačinku kratko potopiti u toplu vodu. Na palačinku ređati malo nudli, povrrće sećeno na žilijen, korijander, nanu, sojine klice, pov čoj, tofu sir i zarolati rolnicu. Služiti sa sosom.
Agar agar kafeno kremasti slatkiš
2 pakovanja instant kafe promešana sa 1 šoljom vode
6 kašičica agar-agar pudera
1 l vode
1 šolja agave
1 šolja kokosovog mleka
prstohvat himalajske soli
U šerpu sipati 1 l hladne vode i agar agar, zgrejati i dodati agava sirup. U kafu staviti i kašiku agave i mešati dok se ne istopi, sipati u šerpu i zagrejati do tačke ključanja. U kokosovo mleko sipati kašiku agave i malo soli, sipati u šerpu i zagrejati do tačke ključanja. Polovinu skuvanog agar agra sipati u kafu, a drugu polovinu u kokos, konstantno mešajući. U okruglu staklenu modlu sipati sloj krema od kafe, pa sloj kokos krema. Ohladiti u frižideru.