Sastojci
Kora za tart
250 g brašna
150 g putera
100 g šećera
1 celo jaje
1 kesica vanilin šećera
U mikser ubaciti sve sastojke i zamestiti testo. Gotovo testo umotati u plastičnu foliju i ohladiti u frižideru. Testo oklagijom rastanjiti i iseći na kvadrade. Kvadrate prebaciti u kalupe i opkrojiti. Peći 180 C 8 minuta.
U gotove ohladjene tartove sipati malo karamel krema, pa naliti do vrha genažom. Ohladiti.
Preliven maskarpone krem staviti na tart i po ivicama krema stavljati krembl.
Genaž za tart
250 g čokolade
250 ml slatke pavlake
50 g putera
Skuvati slatku pavlaku, vrelu slatku pavlaku preliti preko čokolade i putera i sve izblendati. Ohladiti u frižideru.
Maskarpone krem
250 ml slatke pavlake
3 žumanca
80 g šećera
5 g želatina
250 g maskarpone sira
1 kesica burbon vanila šećera
Na pari skuvati bazu krema od žumanaca, šećera, burbon vanila šećera i slatke pavlake. Potopiti želatin u hladnu vodu. Pa dodati u krem. Kuvati dok krem ne postane viskozan. Prekriti kontakt folijom i ohladiti u frižideru. Ohladjeno staviti u posudu i dodati maskarpone i umutiti mikserom. Prebaciti sve u dresir džak i puniti silikonske modle. Ohladiti u zamrzivaču.
Ohladjeni krem izvaditi iz modli i staviti na žicu od mikro talasne. Glazuru preliti preko ohladjenog krema pa ohladiti u frižideru.
Karamel
210 g šećera
210 ml slatke pavlake
150 g putera
1 kesica burbon vanila šećera
malo morske soli
Karamelizovati šećer. Kada je šećer karamelizovan postepeno nalivati slatkom pavlakom uz konstantno mešanje na kraju dodati malo soli.
Crumble
100 g putera
100 g žutog šećera
100 g brašna
U posudu miksera staviti umesiti sve sastojke. Gotovo testo uloptati i izrednati na krupno rende u tepsiju. Peći na 180 C dok ne porumeni.
Glazura
80 ml vode
150 g šećera
100 g glukoze
100 ml kondenzovanog mleka
10 g želatina
150 g mlečne čokolade
Skuvati vodu, šećer, glukozu i kondezovano mleko. Potopiti želatin u vodu. Kada prokuva dodati želatin i mešati dok se ne istopi. Preliti sve preko čokolade i žicom jednako sjediniti. Ohladiti.