Neobičan tart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Neobičan tart

Sastojci

Kora za tart
250 g brašna
150 g putera
100 g šećera
1 celo jaje
1 kesica vanilin šećera

U mikser ubaciti  sve sastojke i zamestiti testo. Gotovo testo umotati u plastičnu foliju i ohladiti u frižideru. Testo oklagijom rastanjiti i iseći na kvadrade. Kvadrate prebaciti u kalupe i opkrojiti. Peći 180 C 8 minuta.

U gotove ohladjene tartove sipati malo karamel krema, pa naliti do vrha genažom. Ohladiti.

Preliven maskarpone krem staviti na tart i po ivicama krema stavljati krembl.

Genaž za tart               
250 g čokolade
250 ml slatke pavlake
50 g putera

Skuvati slatku pavlaku, vrelu slatku pavlaku preliti preko čokolade i putera i sve izblendati. Ohladiti u frižideru.

Maskarpone krem
250 ml slatke pavlake
3 žumanca
80 g šećera
5 g želatina
250 g maskarpone sira
1 kesica burbon vanila šećera

Na pari skuvati bazu krema od žumanaca, šećera, burbon vanila šećera i slatke pavlake. Potopiti želatin u hladnu vodu. Pa dodati u krem. Kuvati dok krem ne postane viskozan. Prekriti kontakt folijom i ohladiti u frižideru. Ohladjeno staviti u posudu i dodati maskarpone i umutiti mikserom. Prebaciti sve u dresir džak i puniti silikonske modle. Ohladiti u zamrzivaču.

Ohladjeni krem izvaditi iz modli i staviti na žicu od mikro talasne. Glazuru preliti preko ohladjenog krema pa ohladiti u frižideru.

Karamel
210 g šećera
210 ml slatke pavlake
150 g putera
1 kesica burbon vanila šećera
malo morske soli

Karamelizovati šećer. Kada je šećer karamelizovan postepeno nalivati slatkom pavlakom uz konstantno mešanje na kraju dodati malo soli.

Crumble
100 g putera
100 g žutog šećera
100 g brašna

U posudu miksera staviti umesiti sve sastojke. Gotovo testo uloptati i izrednati na krupno rende u tepsiju. Peći na 180 C dok ne porumeni.

Glazura
80 ml vode
150 g šećera
100 g glukoze
100 ml kondenzovanog mleka
10 g želatina
150 g mlečne čokolade

Skuvati vodu, šećer, glukozu i kondezovano mleko. Potopiti želatin u vodu. Kada prokuva dodati želatin i mešati dok se ne istopi.  Preliti sve preko čokolade i žicom jednako sjediniti. Ohladiti.

 

Kitchen TV

prethodna
Skulptura od čokolade
sledeća
Pho Chay, povrće koje se peče, vegan sos, letnje rolnice, agar agar kafeno kremasti slatkiš

Dodajte svoj komentar