Pomfrit od tikvica, obrok salata od kukuruza, veganski sladoled od banane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pomfrit od tikvica, obrok salata od kukuruza, veganski sladoled od banane

Sastojci

Pomfrit od tikvica

 

2 tikvice

150 g krupnog kukuruznog brašna

1 kašičica mlevene ljute paprike

½ kašičice himalajske soli

1 kašičica maslinovog ulja

1 kašičica hladno ceđenog susamovog ulja

nekoliko listova peršuna

grančica majčine dušice

1 kašika paradajz sosa

 

Tikvice iseći na štapiće široke 1 do 2 cm. Kukuruzno brašno pomešati sa mlevenom ljutom paprikom i himalajskom soli. Štapiće tikvica valjati u kukuruzno brašno. Poređati u pleh sa papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni dok ne postanu hrskave i dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pomešati maslinovo i ulje od susama.

Gotov pomfrit od tikvica preliti sa mešavinom ulja, posuti sa listovima majčine dušice i peršuna i služiti uz paradajz sos.

 

Obrok salata od kukuruza

 

150 g kukuruza šećerca

½ crvene paprike

3-4 čeri paradajza

2 crne masline bez koštica

1 grančica peršunovog lišća

1 kašika umeboši sirćeta

2 kašike maslinovog ulja

prstohvat ljute mlevene začinske paprike

 

Kukuruz pomešati sa kockicama crvene paprike, polovinama čeri paradajza, i  kolutovima maslina. Začiniti seckanim peršunovim lišćem, umeboši sirćetom, maslinovim ulje, i ljutom paprikom.

 

Veganski sladoled od banane

 

4 banane

6-8 kašika pirinčanog mleka

šaka svežeg crvenog voća

 

Banane iseći na kolutove i zalediti. Polovinu smrznute banane samleti sa polovinom biljnog mleka u kremast sladoled. U drugu polovinu smrznutih banana dodati sveže voće, i takođe samleti sa dodatkom preostalog mleka. Služiti dve vrste sladoleda u odgovarajućoj čaši i posuti sa svežim voćem.

Kitchen TV

prethodna
Sirovi vege suši, punjene pečurke u bademovom puteru, paradajz čorba
sledeća
Alva bez šećera, zdrav obrok u tegli, torta za iznenadne goste

Dodajte svoj komentar