Sirovi vege suši, punjene pečurke u bademovom puteru, paradajz čorba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sirovi vege suši, punjene pečurke u bademovom puteru, paradajz čorba

Sastojci

Sirovi vege suši

 

3 mlada veća paškanata

3 kašike kukuruza

½ kašičice umeboši sirćeta

malo bibera

malo soli

 

 

Za punjenje

 

nekoliko listova nori algi

šargarepa

krastavac

avokado

 

Paškanat oljuštiti i iseći na komade, ubaciti u secko, dodati deo kukuruza, malo mlevenog bibera, umeboši sirće i samleti u pastu. Dodati ostatak kukuruza i ponovo sve samleti do fine strukture. Šargarepu, krastavac i avokado iseći na tanke štapiće.  Pripremljenu pastu od paškanata rasporediti na jedan kraj nori alge, potom rasporediti štapiće povrća, drugi kraj nori alge premazati vodom i umotati u rolnicu. Ostaviti kratko da se stegne u frižideru. Potom iseći na veličinu  zalogaja i služiti uz tamari sos.

 

Punjene pečurke u bademovom puteru

 

200 g šampinjona bez stabla

2 kašike bademovog putera

2 kašike vode

 

 

Nadev za pečurke

 

stabla šampinjona

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica tamari sosa

1 čen belog luka

2 kašičice peršuna

 

Operite pečurke, prosušite ih i umakati u bademov puter razblažen sa vodom. Ovako razblažen puter mora se odmah iskoristiti, jer ne može da stoji dugo. Ovako pripremljene šampinjone ređati u pleh odgovarajuće veličine, obložen papirom za pečenje. Staviti u rernu na 50 stepeni da se pečurke dehidriraju, vrata rerne ostaviti delimično otvorena.  Stablo od pečurke, preseckati, pa ubaciti u secko. Dodati beli luk, tamari sos, seckano peršunovo lišće i maslinovo ulje. Sve samleti.

Gotove pečurke puniti pripremljenim nadevom.

 

Paradajz čorba – bez kuvanja, molim

 

3 paradajza

1 šaka sušenog paradajza

1 čen belog luka

3 sirove urme

1 kašičica suvog bosiljka

1 kašika maslinovog ulja

3 dl tople vode

nekoliko zrna bibera

peršun

 

Paradajz iseći na kriške i ubaciti u blender. Dodati 5-6 komada sušenog paradajza, par zrna bibera, suvi bosiljak, beli luk, maslinovo ulje i toplu vodu. Sve dobro samleti, i dodati još 2-3 komada sušenog paradajza i 3 urme, očišćene od koštica, i još samleti do fine teksture čorbe.  Gotovu čorbu servirati i ukrasiti sa par listova peršuna.

Kitchen TV

prethodna
Domaće granole bez šećera, veganski sir od indijskih oraha, fantastičan sirovi ajvar
sledeća
Pomfrit od tikvica, obrok salata od kukuruza, veganski sladoled od banane

Dodajte svoj komentar