Ražnjići od sejtana i pire od povrća

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ražnjići od sejtana i pire od povrća

Sastojci

Marinada

1 dl crnog vina

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

½ kašičice ruzmarina

½ kašičice majčine dušice

2 čena belog luka

 

Ražnjić

400 g sejtana

1 tikvica

200 g bukovača

3 paprike (crvena, zelena i žuta)

so i biber

2 kašike ulja

 

Preliv

40 g maslaca

2 kašike usitnjene crne trube

1 kašičica majčine dušice

1 dl belog vina

2 čena pasiranog belog luka

1 kašičica soli

2 kašike kukuruznog skroba

½ dl vode

3 kašike mlevenog badema

1 kašičica slatke začinske paprike

2 kašike maslinovog ulja

 

Priprema:

Napraviti marinadu od svih sastojaka i u nju staviti sejtan oceđen od viška vode i isečen na kocke veličine pogodne za kasnije nizanje na ražnjić. Marinirati 10 minuta.

Na štapić za ražnjiće naizmenično nizati  kockice mariniranog sejtana, povrća i bukovače.

Ražnjiće poređati u pleh za pečenje, posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i staviti da se peku u rerni na 180°C 30min.

 

Preliv

U otopljeni maslac dodati sve satojke i gustin razmućen u vodi da se ne bi zgrudvao i uz mešanje sačekati da provri.

 

 

Pire od povrća

 

1 koren celera

1 koren paškanata

3 krompira

3 kašičice suve brusnice

2 manje cvekla

2 kašike maslinovog ulja

so i biber, po ukusu

bosiljak

peršun

 

Priprema:

Skuvati oljušten krompir isečen na kocke, rendani paškanat i celer. Ocediti od vode i ispasirati, dodati rendanu cveklu, maslac, so i biber.

 

Neša Travka

prethodna
Čorba od paškanata
sledeća
Knedle od oslića i restovan krompir sa prazilukom i suvom paprikom

Dodajte svoj komentar