Riblji ćevapi i tortilje od heljde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Riblji ćevapi i tortilje od heljde

Sastojci

Riblji ćevapi

IMG_1627

 

500 g fileta oslića

1 kesica poh mase

4 kašike ulja

1 kašika origana

 

Ribu iseći na ćevape. Uvaljati svaki komad ribe u ulje, pa zatim u poh masu. Poređati u pleh.

Staviti sve u rernu na 15 do 20 minuta i peći dok ne porumeni. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi 2 do 3 minuta. Poslužiti uz zeleniš, svežu salatu ili kuvano povrće.

 

Preliv

1 dl ulja

1 žumance

1 kašičica senfa

1 kašičica sirćeta

prstohvat soli

Sve sastojke promešati štapnim mikserom 10 sekundi.

 

Salata

 

150 g crvenog kupusa

150 g šargarepe

150 g zelene salate

cvet vlašca

Crveni kupus iseći, a šargarepu narendati tako da budu približnih dimenzija. Zelenu salatu

nacepkati, a cvet vlašca prstima izmrviti. Začiniti  i servirati.

 

Tortilje od heljde

 

300 g heljdinog brašna

5 dl vode

2 čena belog luka

3 kašičice majčine dušice

vranilova trava

prstohvat morske ili himalajske soli

suncokretovo hladno ceđeno ulje

 

Prosejati brašno. Beli luk oljuštiti i zgnječiti. Sveži timijan sitno iseckati. Pomešati sve sastojke

osim ulja. Dobro sjediniti i ostaviti da stoji pola sata.

Pre pečenja u masu dodati 2 kašike ulja i malo bibera i soli. U tiganju, na srednjoj temperaturi, zagrejati ulje (napomena: staviti toliko ulja da tiganj bude lagano premazan). Staviti jednu kutlaču smese u tiganj i razliti preko celog tiganja. Peći tortilju 1-2 minuta, pa okrenuti na drugu stranu lopaticom (špatulom). Drugu stranu kratko ispržiti (ako se dugo prži tortilja će se raspadati).

Izvaditi tortilju i postupak ponoviti dok ne potrošite smesu.

 

 

Neša Travka

prethodna
Pihtije od boba i salata od korenastog povrća
sledeća
Zlatarski kačamak

Dodajte svoj komentar