Sastojci
1 kg telećih rebara
300 g graška
300 g žute boranije
300 ml belog vina
300 ml soka od paradajza
1 kašika meda
10 čenova belog luka
malo bukovec paprike
peršun
so
biber
Teleća rebra iseći, dodati so, biber, bukovec papriku. Beli luk iseckati sitno. U tiganju na vrelom ulju pržiti rebra sa svih strana. Dodati beli luk i naliti belim vinom. Kuvati 15 minuta da alkohol ne ispari, dodati boraniju, seckan peršun, grašak, med, so, biber i sve naliti sokom od paradajza. Kuvati još 20 minuta.
Fidelija pilav
70 g pirinča
1 kesica vanilin šećera
50 g šećera
100 g fide
50 g putera
200 ml vode
Na puteru sotirati fidu do zlatno žute boje, malu količinu ostaviti za dekoraciju, ostatak dodati u pirinač. U vodu staviti pirinač, šećer i vanilin šećer. Kuvati i 5 minuta pred kraj dodati sotiranu fidu. Kuvan pirinač servirati u čaše i dekorisati sotiranom fidom.