Sastojci
Korice
400 g šećera
200 g brašna
80 g kakaa
1 kašičica praška za pecivo
4 jaja
175 g putera
150 ml mleka
malo soli
Čokoladni fil
400 g čokolade
500 ml slatke pavlake
300 g malina
Dekoracija
umućena pavlaka za šlag
boja za kolače (plava)
Pomešati u jednoj posudi suve sastojke. U njih dodati potpuno mekan puter, jaja, mleko. Smesu izliti u pleh od rerne i peći 12 minuta (dok ne izađe suva čačkalica) na 170 stepeni. Ispečene kore pustiti kratko da se ohlade, a zatim ih iseći na četiri kore istog prečnika (neke kore će biti sastavljene iz delova).
Zagrejati pavlaku, preliti sitno naseckanu čokoladu i sjediniti. Ostaviti da se ohladi.
Ako se koriste zamrznute maline za posipanje po čokoladnom filu, bitno je otopiti ih i odliti višak tečnosti.
Poređati kore, pa nožem iseći do oblika baze kapkejka. Prečnici treba da se smanjuju od baze ka vrhu za po 1-2 cm. Filovati kore kremom od čokolade, pa posuti malinama. Ostaviti tortu na hladnom da se stegne. Od ostataka kora, malo malina i 1/5 fila formirati masu za gornji deo kapkejka. Najbolje u nekoj posudi formirati poluloptu. Na osnovu kapkejka postaviti poluloptu. Dekorisati šlagom gornji deo, a donji premazati čokoladnim filom.