Sastojci
Brauni
120 g putera
180 g čokolade
180 g šećera
2 jaja
1 kašika kakao praha
60 g brašna
Zeleni krem
120 g putera
200 g prah šećera
120 g krem sira
5 ml arome mente
boja za kolače žuta
boja za kolače plava
70 g bele čokolade
Crni čokoladni preliv
100 g crne čokolade
3 kašike ulja
Beli čokoladni preliv
80 g bele čokolade
30 ml slatke pavlake
Zeleni napitak
100 ml apsinta (zeleni >70%alc)
100 ml hladne gazirane vode
50 g prah šećera
Brauni:
Pomešati istopljen puter i istopljenu čokoladu, dobro umutiti. Sve ostale sastojke pomešati i žicom spojiti sa čokoladom i puterom. Sipati u pleh 20×20 cm. Peći na 170 C 25 minuta.
Zeleni krem:
Penasto umutiti puter i prah šećer. Dodati krem sir i aromu mente. Dodavati plavu i žutu boju dok se ne dobije zelena boja. Nastaviti mućenje dok krem ne postane zelen. Na kraju dodati seckanu belu čokoladu.
Čokoladni krem:
Pomešati istopljenu crnu čokoladu sa uljem. Otopiti belu čokoladu i pomešati je sa toplom slatkom pavlakom.
Filovanje:
Gotov ohlađen kolač iseći na kvadrate i dekorisati zelenim kremom. Svako parče prelivati crnim i belim prelivom.
Zeleni napitak:
Na dno epruvete sipati šećer u prahu, naliti apsintom i dodati vodu.