Bavarsko pecivo sa kobasicama i želeom od piva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bavarsko pecivo sa kobasicama i želeom od piva

Sastojci

Bavarsko pecivo

 350 g pšeničnog brašna

250 ml vode

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica soli

malo šećera

 

Za kuvanje peciva

2 l vode

3 kašike sode bikarbone

 

Žele od piva

 300 ml piva
1 kesica želatina

 

Nadev

 4-6 komada tankih kobasica
100 g senfa

100 g krem sira
zelena salata

 

štapići za ražnjiće

 

Umesiti testo kao za hleb. U suve sastojke dodavati vodu i mešati lagano da se dobije testo. Mesiti  10-ak minuta dok ne postane glatko. Formirati okrugle zemičke.

Na ringli zagrejati vodu do ključanja, pa dodati  sodu bikarbonu. Spuštati zemičke kratko da se prokuvaju, do minut. Vaditi na pleh i peći 8 minuta na 220, pa još 10-12 na 180 stepeni.

Kobasice uviti u spiralu i kroz njih provući štapiće za ražnjiće kako bi  zadržale oblik ili ih pričvrstiti čačkalicama. Pržiti ih na tiganju dok ne dobiju lepu tamnu boju sa obe strane.

Naliti želatin sa malo vode, pustiti da nabubri, istopiti, pa sipati u pivo. Razliti u kalupe da se stegne u frižideru najmanje dva sata.

Pecivo raseći na pola, namazati senf, na njega staviti zelenu salatu, pa kobasicu i zatim žele od piva, poklopiti gornjim delom zemičke i naneti preko krem sir.

Kitchen TV

prethodna
Heljdine tortice
sledeća
Pogačice sa čvarcima i rakijom

Dodajte svoj komentar