Sastojci
Bavarsko pecivo
350 g pšeničnog brašna
250 ml vode
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
malo šećera
Za kuvanje peciva
2 l vode
3 kašike sode bikarbone
Žele od piva
300 ml piva
1 kesica želatina
Nadev
4-6 komada tankih kobasica
100 g senfa
100 g krem sira
zelena salata
štapići za ražnjiće
Umesiti testo kao za hleb. U suve sastojke dodavati vodu i mešati lagano da se dobije testo. Mesiti 10-ak minuta dok ne postane glatko. Formirati okrugle zemičke.
Na ringli zagrejati vodu do ključanja, pa dodati sodu bikarbonu. Spuštati zemičke kratko da se prokuvaju, do minut. Vaditi na pleh i peći 8 minuta na 220, pa još 10-12 na 180 stepeni.
Kobasice uviti u spiralu i kroz njih provući štapiće za ražnjiće kako bi zadržale oblik ili ih pričvrstiti čačkalicama. Pržiti ih na tiganju dok ne dobiju lepu tamnu boju sa obe strane.
Naliti želatin sa malo vode, pustiti da nabubri, istopiti, pa sipati u pivo. Razliti u kalupe da se stegne u frižideru najmanje dva sata.
Pecivo raseći na pola, namazati senf, na njega staviti zelenu salatu, pa kobasicu i zatim žele od piva, poklopiti gornjim delom zemičke i naneti preko krem sir.