Bele boem kocke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bele boem kocke

Sastojci

Kore

 7 belanaca

200 g šećera

15 g kakaa

200 g mlevenih blanširanih badema

3 kašike oštrog brašna

½ kašičice praška za pecivo

2 prstohvata soli

 

Za premazivanje

300 g džema od maline

 

Krem

 

500 ml mleka

7 žumanaca

100 g šećera

100 g bele čokolade

50 g gustina

150 g putera

2 kašike amareta

1 mahuna vanile

 

Karamelizovana bela čokolada

 

100 g bele čokolade

 

Dekoracija

50 g svežih malina

50 g džema od maline

50 g seckanih pistaća

20 g šećera u prahu

300 g slatke pavlake

 

U belanca dodati šećer, posoliti i umutiti čvrst sneg. Pomešati mlevene bademe, brašno, kakao, prašak za pecivo i postepeno dodati u sneg od belanaca. Nežno spatulom umešati. Izliti masu u tankom sloju na ravan pleh, obložen pekarskim papirom. Potrebne su 3 kore. Peći u zagrejanoj pećnici na 170 -180 °C, 7-8 minuta.

Pomešati žumanca, šećer, gustin sa 100 ml mleka. Preostalo mleko zagrejati sa mahunom vanile. Vrelo mleko preliti preko žumanaca i žicom izmešati, potom vratiti na tihu vatru i kuvati dok se ne zgusne. U toplu kremu dodati amareto i belu čokoladu. Izmešati, prebaciti u odgovarajuću posudu i ohladiti. Penasto izmutiti puter i postepeno dodavati hladnu kremu uz mućenje.

Ohlađenu koru premazati džemom od maline, potom kremom, prekriti drugom korom i ponoviti postupak. Završiti sa džemom i kremom. Nafilovanu tortu ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Belu čokoladu rasporediti na pleh sa papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 150°C,  svakih par minuta promešati. Peći dok čokolada ne dobije boju karamele. Izvaditi i usitniti, potom ostaviti da se prohladi.

Ohlađenu tortu seći na kocke, servirati i ukrasiti, svežim malinama punjenim džemom od maline, umućenom pavlakom, karamelizovanom belom čokoladom, posuti sa seckanim pistaćima i šećerom u prahu.

 

 

Kitchen TV

prethodna
Švarcvald torta od maka
sledeća
Međimurska gibanica kao kolač

Dodajte svoj komentar