Sastojci
Kore
7 belanaca
200 g šećera
15 g kakaa
200 g mlevenih blanširanih badema
3 kašike oštrog brašna
½ kašičice praška za pecivo
2 prstohvata soli
Za premazivanje
300 g džema od maline
Krem
500 ml mleka
7 žumanaca
100 g šećera
100 g bele čokolade
50 g gustina
150 g putera
2 kašike amareta
1 mahuna vanile
Karamelizovana bela čokolada
100 g bele čokolade
Dekoracija
50 g svežih malina
50 g džema od maline
50 g seckanih pistaća
20 g šećera u prahu
300 g slatke pavlake
U belanca dodati šećer, posoliti i umutiti čvrst sneg. Pomešati mlevene bademe, brašno, kakao, prašak za pecivo i postepeno dodati u sneg od belanaca. Nežno spatulom umešati. Izliti masu u tankom sloju na ravan pleh, obložen pekarskim papirom. Potrebne su 3 kore. Peći u zagrejanoj pećnici na 170 -180 °C, 7-8 minuta.
Pomešati žumanca, šećer, gustin sa 100 ml mleka. Preostalo mleko zagrejati sa mahunom vanile. Vrelo mleko preliti preko žumanaca i žicom izmešati, potom vratiti na tihu vatru i kuvati dok se ne zgusne. U toplu kremu dodati amareto i belu čokoladu. Izmešati, prebaciti u odgovarajuću posudu i ohladiti. Penasto izmutiti puter i postepeno dodavati hladnu kremu uz mućenje.
Ohlađenu koru premazati džemom od maline, potom kremom, prekriti drugom korom i ponoviti postupak. Završiti sa džemom i kremom. Nafilovanu tortu ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Belu čokoladu rasporediti na pleh sa papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 150°C, svakih par minuta promešati. Peći dok čokolada ne dobije boju karamele. Izvaditi i usitniti, potom ostaviti da se prohladi.
Ohlađenu tortu seći na kocke, servirati i ukrasiti, svežim malinama punjenim džemom od maline, umućenom pavlakom, karamelizovanom belom čokoladom, posuti sa seckanim pistaćima i šećerom u prahu.