Beze torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Beze torta

Sastojci

Kora

12 belanaca

500 g šećera

2 kašike sirćeta

4 kašike oštrog brašna

 

Mutiti belanca sa šećerom u čvrst šne, dodati sirće i brašno, sve sjediniti razvući masu u okrugli kalup, pa sušiti koru sat vremena na 100 stepeni.

 

Krem

12 žumanaca

250 ml mleka

75 g brašna

250 g šećera

1 kesica vanilin šećera

300 g pečenih mlevenih lešnika

250 g margarina sa ukusom vanile

300 g ulupanog šlaga

 

Pomešati brašno i šećer, izmešati, dodati mleko i žumanca, pa kuvati krem na pari dok se ne zgusne. Dodati mlevene lešnike, izmešati, pa ostaviti da se ohladi. Margarin mikserom mutiti da se lepo umuti, pa dodavati krem malo po malo.

 

Dekoracija

100 g crne čokolade

50 g lešnika

 

Sastavljanje

Na koru namazati krem ravnomerno po celoj kori, pa na krem namazati tanko ulupan šlag, pa postupak ponavljati. Tortu premazati šlagom i išarati je čokoladom.

Kitchen TV

prethodna
Madlene i suvi dvopek
sledeća
Moje omiljene torte (mix) – GRACIJA

2 Komentara Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar