Madlene i suvi dvopek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Madlene i suvi dvopek

Sastojci

Madlene

400 g margarina sa ukusom vanile

390 g brašna

1 kesica praška za pecivo

3 jaja

400 g šećera

rendana kora 2 pomorandže

1 kesica vanilin šećera

40 g kakao praha

2 čili papričice

 

Mutiti mikserom omekšali margarin, dodati mu šećer, cela jaja i na kraju brašno i prašak za pecivo. Masu podeliti na pola u jednu polovinu dodati rendanu koru pomorandže, a u drugu kakao i sitno iseckanu ljutu papričicu.

Madlene dresir džakom sipati u kalup, pa ih peći 10 minuta na 180 stepeni.

 

Suvi dvopek

6 jaja

300 g šećera

80 g griza

300 g brašna

2 limuna

½ kašičice anisa

200 g badema

 

Mutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa sve još malo izmešati, zatim dodati brašno i griz, koru limuna, anis i na kraju bademe. Sve lepo izmešati,  pa peći u zagrejanoj rerni  10-15 minuta na 180 stepeni.

 

Kitchen TV

prethodna
Rum kolač sa višnjama
sledeća
Beze torta

Dodajte svoj komentar