Rum kolač sa višnjama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rum kolač sa višnjama

Sastojci

Kora

6 belanaca

160 g šećera

100 g margarina sa ukusom maslaca

100 g čokolade

80 g brašna

 

Mutiti mikserom belanca sa šećerom u čvrst šne. Na pari otopiti čokoladu i margarin, pa dodati u nalupana belanca, ručno sjediniti, dodati brašno, lepo izmešati i razvući na pleh. Peći u zagrejanoj rerni 10-12 minuta na 180 stepeni.

 

Krem

6 žumanaca

1 jaje

100 g šećera

30 g čokolade

2 kašičice arome ruma

150 g margarina sa ukusom maslaca

 

Kuvati na pari žumanca, celo jaje i šećer, dodati čokoladu i kuvati da se krem lepo zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa dodati umućeni margarin, sve lepo sjediniti u kompaktnu masu, dodati aromu ruma i sve lepo sjediniti.

 

Sos od višanja

100 g višanja

30 g gustina

 

Kuvati višnje sa malo šećera na tihoj vatri. Kada prokuvaju izblendati ih štapnim mikserom, vratiti na vatru i zakuvati višnje gustinom.

 

Glazura

100 ml slatke pavlake za kuvanje

200 g čokolade

 

Prokuvati slatku pavlaku, pa preliti preko čokolade i mešati dok se sve lepo ne sjedini.

 

Dekoracija

50 g malina

50 g fisalisa

 

Sastavljanje

Na pečenu koru namazati džem od kajsije. Trouglastim aušteherom seći koru, napuniti uz ivicu kalupa krem, u sredinu sipati sos od višanja i poklopiti korom. Postupak ponavljati dok ne potrošite sav krem. Ostaviti da se kolač stegne, pa ga preliti glazurom i ukrasiti malinama i fisalisom.

Kitchen TV

prethodna
Kolačići za nenajavljene goste
sledeća
Madlene i suvi dvopek

Dodajte svoj komentar