Biftek sa povrćem, tofu sir, pire od sočiva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Biftek sa povrćem, tofu sir, pire od sočiva

Sastojci

Biftek sa povrćem

250 g bifteka

1 glavica crnog luka

so

biber

½ zelene paprike babure

½ crvene paprike babure

½ žute paprike babure

½ tikvice

½ patlidžana

5 šampinjona

50 g kukuruza

50 g crvenog pasulja iz konzerve

50 g putera

1 kašika ajvara

 

Tofu

30 g putera

100 g tofu sira

so

biber

 

Pire

200 g žutog sočiva

2 čena belog luka

maslinovo ulje

so

biber

 

Za dekoraciju

grančica majčine dušice

 

Sočivo preliti vodom i ostaviti 30 -ak minuta da kuva dok potpuno ne omekša. Potom ocediti i prebaciti u secko. Dodati 2 čena belog luka, maslinovo ulje, so i biber i samleti u pire. Prebaciti u odgovarajuću posudi i preliti sa malo maslinovog ulja kako se ne bi uhvatila korica.

Biftek iseći na trake širine prsta. Posoliti, pobiberiti i nauljiti. Povrće očistiti. Crni luk iseći na rebarca, patlidžan, tikvice i paprike iseći na tanke štapiće. Šampinjone iseći na listiće.

U zagrejan tiganj na malo maslinovog ulja ubaciti iseckan luk, patlidžan, tikvice i paprike da se proprže. Dodati puter i povremeno mešati dok ne omekša.  Potom povrće pomeriti na polovinu tiganja i dodati biftek. Kada se biftek ispeče i promeni boju pomešati ga sa sotiranim povrćem. Dodati puter, so i biber. Pred kraj dodati šampinjone, kukuruz i pasulj i sve još kratko upržiti.

Tofu sir iseći na dva pravougaonika, posoliti i pobiberiti. U zagrejan tiganj na malo ulja i putera staviti tofu sir i kupati ga u puteru uz povremeno okretanje dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Servirati kašiku ajvara, tofu sir, kanele pirea od sočiva i biftek sa povrćem. Ukrasiti majčinom dušicom.

Kitchen TV

prethodna
Voćno čokoladne ćuros korpice
sledeća
Grilovan biftek sa rolnicama od patlidžana i pirinčanih nudli, aromatizovani hleb

Dodajte svoj komentar