• Home
  • Profesionalac
  • Grilovan biftek sa rolnicama od patlidžana i pirinčanih nudli, aromatizovani hleb
Grilovan biftek sa rolnicama od patlidžana i pirinčanih nudli, aromatizovani hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Grilovan biftek sa rolnicama od patlidžana i pirinčanih nudli, aromatizovani hleb

Sastojci

Grilovan biftek sa rolnicama od patlidžana i pirinčanih nudli

4 bifteka po 150 g

maslinovo ulje

so

biber

grančica ruzmarina

50 g putera

1 čen belog luka

 

Za rolnice

 

1 patlidžan

100 g parmezana

4 paradajza

100 g pirinčanih nudli

½ glavice crnog luka

1 čen belog luka

150 ml pileće supe

1 kašika ajvara

½ veze listova celera

1 kašičica soli

biber

maslinovo ulje

 

Aromatizovan hleb

4 tost hleba

1 grančica ruzmarina

2 prstohvata slatke začinske paprike

1 grančica majčine dušice

krupna morska so

biber

40 g rendanog parmezana

1 čen belog luka

maslinovo ulje

 

Biftek posoliti, pobiberiti, nauljiti i ostaviti da odstoji.

Pirinčane nudle preliti vrelom vodom i ostaviti da odstoje dok ne omekšaju, potom ih ocediti. Paradajz blanširati u ključaloj vodi, potom ohladiti, oljuštiti i iseći na kocke. Crni luk iseći na rebarca, beli luk iseći na listiće. Na zagrejanom ulju propržiti crni i beli luk da se proprže, pa dodati paradajz i dosta soli. Kada paradajz pusti tečnost naliti supom, pobiberiti i dodati kašiku ajvara. Ostaviti da ukuva 20 -30 minuta na tihoj vatri. Ukuvan sos izblendati štapnim mikserom i vratiti na vatru da reducira. Deo sosa odvojiti sa strane za serviranje. U ostatak sosa dodati nudle, rendani parmezan i seckano lišće celera, kratko ukuvati.

Patlidžan iseći uzduž na tanke ploške. Svaki komad patlidžana nauljiti i pobiberiti, pa kratko grilovati sa obe strane. Skloniti sa vatre i posoliti. Grilovane patlidžane poređati i na svaki stavljati malo umotanih nudli sa paradajz sosom i zarolati u rolnicu veličine zalogaja. Poređati rolnice patlidžana na pleh i posuti sa malo rendanog parmezana i zapeći u rerni dok se sir ne otopi.

Zagrejati tiganj i ispeći bifteke sa obe strane. Potom ubaciti čen belog luka presečen na 3, grančicu ruzmarina i puter. Prelivati aromatizovan puter preko bifteka. Potom ubaciti u rernu na 180° C, 7 – 10 minuta.( mid- well done).

Tost hleb opseći na kvadrate da odgovaraju veličini bifteka. Preseckati ruzmarin, beli luk, majčinu dušicu, krupnu so, i biber dok se ne dobije fin začin. Tost nauljiti pa uvaljati u dobijenu mešavinu začina. Tostirati na vrelom tiganju, sa jedne strane, kada dobije boju okrenuti i posutu rendanim parmezanom. Kada i donja strana tosta dobije boju ponovo okrenuti kako bi se sir zapekao.

Pečen biftek ostaviti na dasci par minuta da odmori. Servirati 3 rolnice od patlidžana, biftek staviti na krutone, preostalim redukovanim paradajz sosom preliti deo mesa i rolnice, posuti sa malo maslinovog ulja, biberom i ukrasiti majčinom dušicom.

Kitchen TV

prethodna
Biftek sa povrćem, tofu sir, pire od sočiva
sledeća
Brancin u soli

Dodajte svoj komentar