Bogati domaćin –  čorba od sočiva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bogati domaćin – čorba od sočiva

Sastojci

100 g zelenog sočiva

1 koren celera srednje veličine
100 g praziluka
100 g bukovača
100 g vrganja

100 g šampinjona
50 g šargarepe
20 g peršuna
3 kašike ulja

10 ml šljivovice
so

beli biber

1 kašičica šećera

1 kašičica začinske slatke paprike

20 ml pavlake
1 l supe ili vode
Marinada

½ dl jabukovog sirćeta

2 čena belog luka sitno seckanog

2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna

1 kašika ulja

so

biber

 

Celer očistiti i iseći na komade veličine zalogaja. Praziluk iseći po dužini, a zatim na delove dužine oko 5 cm, pa  na tanke trake (rezance). Kape vrganja i ostale pečurke iseći na krupnije kocke kao i celer. Šargarepe takođe. Sočivo oprati i očistiti. Vlažno sočivo začiniti solju, biberom i uljem.

U šerpi zagrejati 3 kašike ulja i dodati šargarepu i celer, začiniti solju i biberom, pa ostaviti da se proprži. Pred kraj dodati šećer i ostaviti da se šećer istopi i napravi glazuru na povrću. Dodati pečurke i začiniti biberom. Kada pečurke malo omekšaju dodati začinjeno sočivo, pa  sve promešati. Začiniti začinskom paprikom, solju i biberom. Nakon nekoliko minuta naliti supom. Pred kraj dodati rezanca od praziluka i naliti sa vodom ako se želi čorbastije jelo.

Služiti toplo, sa kiselom pavlakom i marinadom.

Kitchen TV

prethodna
Rolanje – pitijada
sledeća
Sirni zeleniš – čorba od zelja i sira

Dodajte svoj komentar