Bombice od mesa u sosu od paradajza, baklava sa višnjama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bombice od mesa u sosu od paradajza, baklava sa višnjama

Sastojci

Bombice
300 g mlevenog mesa
50 g crnog luka
malo sveže nane
so
biber
U mleveno meso sitno izrendati crni luk, dodati malo cepkane sveže nane, so i biber. Umesiti masu za ćufte, približno 50 g. U tiganju na zagrejanom ulju pržiti ćufte. Skloniti ćufte iz tiganja.

Sos
300 g pelata iz konzerve
50 g celera
50 g crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika meda
so
biber
Crni luk iseći na krupne komade, celer iseći na kockice, beli luk iseći na polovine. U tiganj u kome su bile ćufte dodati povrće i dinstati 5 minuta, dodati med, so, biber i pelat iz konzerve. Sos kuvati još 10 minuta. Sos prebaciti u posudu štapnog miksera i ispasirati uz dodavanje vode radi dobijanja željene gustine. Sos vratiti u tiganj i vratiti ćufte. Kratko kuvati. Gotove ćufte servirati prelivene sosom.

Baklava sa višnjama

Šerbet
500 g šećera
500 ml vode
1 kesica vanilin šećer
1 limun
Limun iseći na pola. Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati dok se količina ne smanji za polovinu.

Fil
500 g kora za baklavu
3 jaja
200 g šećera
800 g smrznutih višanja
100 ml ulja
300 g kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo

U posudu za mućenje staviti 3 jaja i šećer, umutiti kremasto. U kremasto umućena jaja dodati ulje, prašak za pecivo i pavlaku, jednako sjediniti žicom. Pleh premazati uljem i ređati dve kore pa 3 kašike fila. Nastaviti proces ređanja, tačno na polovini poređati oceđene višnje. Nastaviti proces ređanja. Baklavu iseći na 9 jednakih kvadrata i ispeći je u zagrejanoj rerni na 190C 40 minuta. Toplu pečenu baklavu preliti šerbetom i ostaviti u frižideru da se ohladi. Servirati hladno.

Kitchen TV

prethodna
Sladoled od avokada, vitamin C salata, supa od tikvica
sledeća
Juneći ribić u sosu, pire od karfiola, salata od cvekle i crvene paprike

Dodajte svoj komentar