Brusketi sa patlidžanom, pašteta od dimljenog i svežeg lososa i biskoti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Brusketi sa patlidžanom, pašteta od dimljenog i svežeg lososa i biskoti

Sastojci

1 francuski hleb baget

1 patlidžan

100 g mocarela sira

1 paradajz

1 domaća kobasica

sitno seckani peršunov list

so i biber

peršunov list

2 prstohvata ljute mlevene začinske paprike

ulje

 

Zagrejati tiganj sa malo ulja. Patlidžan iseći na kockice i ubaciti u tiganj. Domaću kobasicu iseći na kolutove i propržiti u tiganju sa patlidžanom. Paradajz i mocarelu iseci na kockice i staviti u činiju. Kada se uprže patlidžan i kobasica dodati ih u činiju sa paradajzom i mocarelom i pomešati. Pobiberiti, posoliti i dodati malo ljute mlevene paprike.Isečen baget složiti u pleh sa pekarskim papirom. Nadev od patlidžana, kobasice, paradajza i mocarele stavljati na  hleb i tako pripremljene bruskete završite u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 180 stepeni dok se sir ne istopi.

 

 

Pašteta od dimljenog i svežeg lososa

 

100 g dimljenog lososa

300 g svežeg lososa

125 g margarina sa puterom

100 g mladog kravljeg sira

1 kasičica rena

sok od ½ limuna

vlašac, mirođija i peršunov list (sitno iseckani, po ukusu)

so i biber

ražani hleb

 

Dekoracija

 

2 paprike

1 krastavac

1 kašičica slatke mlevene začinske paprike

 

Ražani hleb iseći na veličinu zalogaja. Komad svežeg lososa skuvati tako da ostane sočan i crvenkast u sredini. Ohladiti i rukama iscepkati na komadiće. Pomešati sa iseckanim sirom, 50 g usitnjenog dimljenog lososa, margarinom temperiranim na sobnoj temperaturi, solju, crnim mlevenim biberom, renom, limunovim sokom, slatkom mlevenom paprikom i seckanim svežim začinskim  biljem. Sve dobro pomešati. Tako pripremljenu paštetu oblikovati uz pomoć dve kašičice i stavljati na pripremljeni ražani hleb. Na svaki oblikovani zalogaj paštete od lososa položiti po listić dimljenog lososa i ukrasiti, po želji, sečenom paprikom, krastavcem i svežim vlašcem.

 

 

Biskoti

 

120 g margarina

150 g šećera

30 g kakao praha

1 kašičica praška za pecivo

2 jaja

250 g brašna

200 g bele čokolade

100 g crne čokolade

rendana kora ½ pomorandže

50 g mlevenih badema

1 dl pavlake za kuvanje

1 kašičica burbon vanile

 

Rastopiti margarin na tihoj vatri. Crnu i belu čokoladu sitno usitniti. Bademe krupno samleti.

U činiji pomešati šećer i rastopljeni margarin. Mutiti ih mikserom dok se namirnice ne sjedine. Nastaviti sa mućenjem, pa dodati  jaja, prašak za pecivo, vanilu i kakao. Zatim dodati brašno, pa ga lagano umutiti. Odložiti mikser, a u smesu dodati crnu i pola količine bele čokolade (100 g). Sve sjediniti u kompaktnu masu. Odložiti je u frižider na oko 15 minuta.

Nakon hlađenja dobijenu masu podeliti na dva jednaka dela. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa na njemu od mase formirati dva pravougaonika debljine prsta. Zagrejati pećnicu na 190° C, pa peći testo 20 minuta. Nakon toga izvaditi testo, a pećnicu smanjiti na 160° C. Pošto se testo malo prohladi iz pravougaonika iseckati štanglice širine 2 cm i blago razdvojiti štanglice jednu od druge. Vratiti ih u pećnicu na još 10 minuta.

U manju šerpu staviti preostalu belu čokoladu. Dodati joj  pavlaku za kuvanje i rendanu koru pomorandže. Otopiti  i preliti gotove biskote , pa ih posuti bademima.

Kitchen TV

prethodna
Salata od kinoe sa tunjevinom i prelivom od tahinija i začinjeni bademi
sledeća
Kolač od paradajza, restovan krompir sa sremušem, koprivom i karfiolom i pituljice

Dodajte svoj komentar