• Home
  • Lepi Brka i Vjeko
  • Kolač od paradajza, restovan krompir sa sremušem, koprivom i karfiolom i pituljice
Kolač od paradajza, restovan krompir sa sremušem, koprivom i karfiolom i pituljice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kolač od paradajza, restovan krompir sa sremušem, koprivom i karfiolom i pituljice

Sastojci

3 jaja

13 kašika šećera

13 kašika ulja

13 kašika soka od paradajza

17 kašika brašna

10 g cimeta

1 kesica praška za pecivo sa šafranom

1 kesica karamel šećera

3-4 kašike šećera u prahu

 

Razdvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg.

Žumanca pomešati sa šećerom, mutiti mikserom, dodati ulje, pa sok od paradajza. U brašno umešati  cimet i prašak za pecivo, pa napraviti testo dodajući prethodno napravljenu smesu sa sokom od paradajza i na kraju umešati sneg od belanaca. Peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji na 180°C, 20-ak minuta.U avanu pomešati prah šećer sa karamel šećerom.

Ispečen kolač posuti sa pomešanim šećerom.

 

Restovan krompir sa sremušem, koprivom i karfiolom

 

10 listova sremuša

1 veza sveže koprive

800 g kuvanog krompira

⅓ kuvanog karfiola

½ glavice crnog luka

½ glavice crvenog luka

100 g kikirikija

so i biber

1 ½ kašičica slatke mlevene začinske paprike

2 domaće kobasice

ulje

 

Crni luk sitno iseckati.Crveni luk seći na rebarca. Koprivu grubo iseckati.Skuvan krompir iseći na kolutove, a deo grubo izdrobiti. Luk propržiti u zagrejanom tiganju na malo ulja. Dodati kašičicu i po  slatke mlevene paprike, dodati kolutove skuvanog kompira i grubo mrvljen krompir. Promešati, posoliti i pobiberiti. Kikiriki samleti u secku i dodati ga u tiganj sa lukom i krompirom.Skuvan karfiol nožem preseći na manje cvetiće i dodati ga u tiganj. Sremus sitno iseckati i sa koprivom dodati u tiganj. Jos kratko izrestovati,pa poklopiti.

Kobasicu ispeći na gril tiganju. Iseći kobasicu i pomešati je sa pripremljenim prilogom.

 

 

Pituljice – bakin recept

 

300 g sjeničkog sira

1 jaje

250 g kora za pitu

peršunov list, nana i mirođija po ukusu

biber

2,5 dl ulja za prženje

 

U činiji izgnječite sjenički sir viljuškom, umutite jaje i dodajte začine prema želji (sitno seckano začinsko bilje). Kore za pitu preseći na četvrtine. Potom staviti jednu na drugu koru i na njih stavljati po kašiku nadeva od sira. Rolajte ih kao sarmice ili kineske prolećne rolnice. Pržite ih u dubokom ulju po minut sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju. Ocedite od viška ulja na upijajućem papiru i poslužite vruće.

Kitchen TV

prethodna
Brusketi sa patlidžanom, pašteta od dimljenog i svežeg lososa i biskoti
sledeća
Gambo sa morskim plodovima i tart Tatan

Dodajte svoj komentar