Burgeri od cepkane svinjetine sa majonezom od tartufa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Burgeri od cepkane svinjetine sa majonezom od tartufa

Sastojci

Meso

200 g svinjskog vrata
100 g svinjske plećke
1 čen belog luka
20 g svinjske masti
10 g mlevene začinske paprike
100 ml goveđeg bujona
100 ml BBQ sosa
20 ml ulja
malo lovorovog lista
50 g putera
malo svežeg peršuna
so
biber

U šerpi zagrejati mast i ulje. Meso iseći na veće komade, posoliti, pobiberiti i začiniti mlevenom
začinskom paprikom. Meso pržiti na zagrejanoj masnoći. Kada meso dobije finu koricu, sipati bujon,
1 čen belog luka i lovorov list. U šerpu dodati puter i ostaviti da se krčka 40 minuta. Kuvano meso
izvaditi iz šerpe, nožem iseckati na sitne kocke. U tiganju zagrejati ulje, ubaciti meso u tiganj, dodati
malo tečnosti od kuvanja, posoliti, dodati BBQ sos i sitno seckani peršun. Nakon par minuta tiganj
skloniti sa ringle.

Majonez od tartufa

4 žumanca
1 kašika senfa
10 ml limunovog soka
1 čen belog luka
so
biber
20 g tartufata
550 ml ulja

U posudu štapnog miksera staviti žumanca, limunov sok i senf. Postepeno sipati ulje uz konstantno
mućenje. Kada je majonez pri kraju posoliti, pobiberiti, dodati tartufatu, čen belog luka i još malo
soka od limuna. Mutiti još minut.

Domaći pomfrit

300 g krompira
20 g brašna
10 g soli

Krompir iseći na pravugaonike dužine 7 cm. Staviti u šerpu i naliti hladnom vodom. Dovesti do tačke
ključanja. Krompir procediti i ostaviti da se osuši na sobnoj temperaturi. Krompir uvaljati u brašno,
zagrejati ulje i pržiti. Gotov pomfrit posoliti.

Umak od pavlake

100 g pavlake
20 g vlašca
1 čen belog luka
10 ml limunovog soka
biber
so
malo aromatizovanog ulja

Sitno iseckati vlašac, sve sastojke spojiti u posudi i napraviti umak.

Serviranje

4 burger zemičke
4 kisela krastavca
malo matovilca

Kiseli krastavac iseći na žilijen. Burger zemičku otvoriti i jednu stranu premazati majonezom, složiti
salatu na majonez. Meso poređati preko salate, na meso poređati kisele krastavce. Pored burgera
služiti pomfrit. Umak od pavlake sipati u dresir džak i sipati pored krompira.

Kitchen TV

prethodna
Krem supa o praziluka, pohovane palačinke, kolači od sremskog sira
sledeća
Pašticada sa domaćim njokama

Dodajte svoj komentar