Krem supa o praziluka, pohovane palačinke, kolači od sremskog sira

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krem supa o praziluka, pohovane palačinke, kolači od sremskog sira

Sastojci

Krem supa od praziluka

2 praziluka
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
½ kašike brašna
1 kašika svinjske masti
50 g slanine
50 g suvog mesa
200 g ovčijeg sira
1 dl pavlake za kuvanje
1 l pilećeg fonda
kopar po ukusu
1 kašičica šećera
muskatni orah po ukusu
biber po ukusu
so po ukusu

Na masti propržiti iseckanu slaninu i suvo meso, pa izvaditi iz masti da se ocedi, a u tu mast staviti sitno
seckan luk, sitno seckan beli luk i praziluk sečen na kolutove. Kada luk porumeni dodati šećer i
propržiti sa šećerom i dodati brašno. Kada se sve proprži dodati pileći bujon i kuvati 10 minuta. Gotovu
supu izblendati štapnim mikserom i u nju dodati pavlaku za kuvanje i sve začine, pa jos malo prokuvati.
Za dekoraciju koristiti kopar, ovčiji sir i prženo meso.

Pohovane palačinke

10 slanih palačinki
200 g surimi štapića
100 g kukuruza
100 g graška

100 g rendanog sira
2 dl bešamela
3 čena belog luka
2 jaja
2 kašike brašna
100 g prezli
50 g susama
so po ukusu
biber po ukusu
ulje

Napraviti bešamel tako što upržimo brašno na puteru, dodamo mleko i prokuvamo. Začiniti sa soljom,
biberom i muskatnim orahom. Kukuruz i grašak skuvati. Surimi štapiće iseći na sitno, pa pomešati sa
graškom i kukuruzom, sve pomešati sa bešamelom i začiniti. Sa tom smesom puniti palačinke i u svaku
palačinku staviti malo rendanog sira. Palačinke panirati u brašnu, pa u jajima i na kraju u prezlama, pa
pržizi u ulju. Posluživati sa ajvarom i pavlakom.

Kolači od sremskog sira

250 g brašna
100 g šećera
200 g neslanog sremskog sira
100 g putera
1 jaje
1 kesica vanilin šećera
½ kesice praška za pecivo
½ kašičice soli

Umutiti šećer, puter, vanilin šećer dok se ne sjedine. Dodati sir i jaja uz mešanje. Uz neprekidno
mešanje dodati sve ostale sastojke, da se dobije testo. Ukoliko je potrebno dodati još brašna. Kada je
testo gotovo oblikovati male loptice veličine oraha i slagati u pleh na papir za pečenje, sa malo većim
razmakom zbog sirenja kolača. Peći na 180 oC 10-15 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Jesenja musaka, salata od korenastog povrća, nasuvo sa rogačem
sledeća
Burgeri od cepkane svinjetine sa majonezom od tartufa

Dodajte svoj komentar