Sastojci
Podloga od keksa
200 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
100 g putera
50 g prah šećera
4-5 kašika mleka
Fil od sira
300 g kremastog masnog sira
150 g prah šećera
300 ml slatke pavlake
rendana kora limuna
1 kesica goveđeg želatina
4 kašike vode
Limun žele
1 limun
100 ml vode
2 kašike šećera
½ kesice želatina
2 kašike vode
boja za kolače žuta
Malina žele
100 g malina
4 kašike vode
1 kašika šećera
½ kesice želatina
2 kašike vode
Dekoracija
menta
svež kivi
Lešnike samleti, dodati šećer u prahu i puter, pa sve sjediniti špatulom. Dodati mleko i zamesiti dok se ne dobije kompaktno testo. Ovako dobijenu podlogu rasporediti u korpice za kapkejkove.
Pripremiti želatin. Kada nabubri u vodi istopiti ga na tihoj vatri.
Umutiti pavlaku, skloniti sa strane. Umutiti sir, šećer u prahu, narendanu koru limuna i istopljen želatin. Lagano dodati slatku pavlaku u smesu sa sirom. Rasporediti fil od sira preko podloge sa keksom.
Za deo sa voćem sve sastojke, osim želatina, staviti da prokuvaju. Ovaj postupak uraditi posebno za maline, a posebno za limun. Dodati u svaki deo želatin koji je prethodno pripremljen, pre fila sa sirom. Dodati i prehrambenu boju u žele od limuna.
Na šest kapkejkova naneti voćni žele sa limunom, a na šest voćni žele sa malinom. Služiti nakon što se svi slojevi zajedno stegnu bar dva sata u frižideru.
Poslužiti dekorisano mentom i kivijem nasečenim na kolutove.